Élő Magyar foci

Ötgólos németországi vereséggel kezdte a magyar válogatott a Nemzetek Ligáját

John MACDOUGALL / AFP
John MACDOUGALL / AFP
A német labdarúgó-válogatott 5-0-ra nyert a Nemzetek Ligája első fordulójában. Legutóbb 2017-ben kapott ennyi gólt a magyar csapat egy meccsen. Folytatás kedden, hazai pályán Bosznia ellen.

A magyar labdarúgó-válogatott 5-0-s vereséget szenvedett a német csapattól a Nemzetek Ligája A divíziójának szombati első fordulós mérkőzésén, Düsseldorfban.

Marco Rossi tanítványai nagyjából 20-25 percig voltak méltó ellenfelei vendéglátójuknak, akik aztán felőrölték a riválist, egyre nagyobb fölénybe kerültek, s végül kiütéses diadalt arattak saját közönségük előtt. A gólokat Füllkrug, Musiala, Wirtz, Pavlovic és Havertz szerezték.

Szoboszlai Dominik volt a meccs embere magyar oldalon.

A magyarok Rossi irányításával eddig még nem kaptak öt gólt egy mérkőzésen.

A magyar csapat jövő kedden Bosznia-Hercegovina együttesét fogadja az NL második fordulós mérkőzésén a Puskás Arénában.

Nemzetek Ligája, 1. forduló

Németország – Magyarország 5-0 (1-0)

 

Németország: Ter Stegen – Kimmich, Tah, Schlotterbeck (Koch, 69.), Raum (Henrichs, 69.) – Andrich (Stiller, 82.), Gross (Pavlovic, 60.) – Wirtz, Havertz, Musiala – Füllkrug (Beier, 60.)

Magyarország: Gulácsi – Balogh, Orbán, Dárdai – Nego (Bolla,a  szünetben), Schäfer, Nagy Á. (Nikitscher, 82.), Kerkez (Nagy Zs., 66.) – Szoboszlai, Varga B. (Ádám, 66.), Sallai

Gólszerző: Füllkrug (27.), Musiala (58.), Wirtz (66.), Pavlovic (77.), Havertz (81. – 11-esből)

Sárga lap: Nego (9.)

Piros lap: –

Kapcsolódó
Új arcok a keretben, merész Rossi-terv: lendületet kap-e az Eb után a válogatott?
Marco Rossi reformokra készül, a magyar válogatott pedig a Nemzetek Ligája 2024/2025-ös kiírására, egyben első őszi mérkőzéseire. Tét van, de talán a legérdekesebb kérdés az: milyen változtatásokat hajt végre az Európa-bajnokság tanulságait levonó szövetségi kapitány?

Továbbra is a németek támadnak

Már annak kell szurkolni, hogy ne legyen meg a hatodik kapott gól. Persze a németektől ki lehet ennyire kapni, de rég volt ilyenben részünk. Elszoktunk tőle, na.

Ne szépítsük, kiütés

Tizenegyest harcoltak ki a németek, Havertz állt a labda mögé, magabiztosan gurított a bal alsóba. 2017 óta először kap öt gólt a magyar válogatott egy meccsen.

Ez kiütés

A csereként beállt Pavlovic kapta meg a labdát, aki aztán egyet igazított rajta, majd jobbal a kapunkba lőtt. 4-0 oda.

Jó ég, megint szerencsénk van

Előbb Gulácsi védett egy tizenhatoson kívüli lövést, a kipattanót nem tudta irányítani, így az Havertz elé került, aki egyből lőtt, megint a lécet találta el, és ismét a vonal elé pattant a labda. Szerencsénk volt.

Ajjaj, ez már három oda

Wirtz a jobb szélen betört, visszakapta a labdát, majd utána Orbán lábai közt laposan Gulácsi kapujába lőtt. Ez a meccs alighanem eldőlt.

Na, ez fájt, 2-0 oda

Kicsit kiszabadult a német nyomás alól a magyar csapat, voltak lövések, egy szöglet is, utóbbi után azonban kontrát vezettek a hazaiak, Bolla pedig nem tudta blokkolni Musiala lövését, így már 2-0 oda.

Megy a második félidő!

A magyar válogatott kezdte a játékot. Bolla váltotta az első félidőben egy sárga lapot begyűjtő Negót.

Vége az első félidőnek

1-0 oda, és az a helyzet, hogy ekkora különbség van a két csapat között. Lőtt egy gólt a rivális, volt egy keresztlécen csattanó fejes, egy-két ziccer, szóval a németek meggyőzőbbek eddig.

Mit úsztunk meg 2.0...

Havertz kapott labdát a tizenhatoson belül, Dárdait kicselezte, átrakta a labdát a bal lábára, majd a kapu mellé lőtt. Pedig instant ziccer volt. Ezt azért köszönjük.

Végre vezethettünk egy kontrát, de gyenge volt

Sallai vitte fel a labdát, de a középre tett labdáját könnyen lefülelték. Eléggé be vagyunk szorulva többnyire, úgyhogy fontos lett volna ebből legalább egy kis galibát okozni, de nem sikerült.

Tizenegyest reklamálnak a németek

Havertz indult meg a jobb szélen, középre akarta tenni a labdát, ami eltalálta Kerkez könyökét. Reklamáltak a németek, de feleslegesen, mert egyfelől a magyar védő ennél jobban nem is tudta volna leszorítani a kezét, másfelől meg Havertz már lesen volt az indítás pillanatában. Szabadrúgás kifelé.

Huh, mit úsztunk meg...

Havertz fejelt kapura, a lécet találta el, amiről a gólvonal elé pattant a labda. Közel volt a második német gól.

Sallai bosszankodik, mi meg a fejünket fogjuk

Kerkez ívelte ugyanis be a labdát balról, megcsúsztatta ugyan egy német védő, de így is eljutott Sallaihoz, aki le is vehette volna a labdát, fel is nézhetett volna, sok mindent csinálhatott volna, helyette egyből lőtt, az égbe. Több volt ebben.

Ezt nem úsztuk meg

Valljuk meg, szép támadást épített a jobb szélen a német csapat. Ezután Wirtz beadta a labdát középre, Musiala visszapasszolt Füllkrughoz, aki lényegében az üres kapuba passzolta a labdát. 1-0 oda.

John MACDOUGALL / AFP

De kellett ez a Gulácsi-védés!

Egy fellőtt labdából jutottak el lövésig a németek, Füllkrug lett volna a befejező ember, de Gulácsi lábbal védeni tudott. Kellett.

Egyelőre nem rágjuk le a körmünket

Most épp Andrich ívelte középre a labdát, de a senki földjére, Gulácsi Könnyedén szedte össze a labdát. Közben a csoportban megy egy holland-bosnyák meccs, ott a hazaiak vezetéshez jutottak.

Szoboszlai mentett a gólvonalról

Kellett… Szöglettel jöttek a németek, Gross tekert középre, jött is a fejes Tahtól, Szoboszlai azonban jól helyezkedett és kifejelte a labdát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik