Magyar foci

Rossi: Örülök, hogy több kulcsjátékosunk jobb állapotban van, mint az Eb előtt

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Az Európa-bajnokság után minden játékosom nagyon szeretne bizonyítani, mert két és fél hónapja a németek és a svájciak ellen sem nyújtottunk olyan teljesítményt, amilyet szerettünk volna

– mondta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a németek elleni Nemzetek Ligája-találkozó előtt.

Rossi azt is hozzátette, a magyar csapat szeretne többet támadni, mint az Eb-n játszott meccsen, amelyet 2-0-ra nyertek a németek.

„Félelem nélkül, bátran kell futballoznunk. Annyit fogunk támadni, amennyit az ellenfél enged majd, ez ugyanis nemcsak a saját csapatunktól, hanem mindig az ellenféltől is függ. Az ilyen meccseket általában az erősebb csapat játéka, formája határozza meg, és nem annyira a másik csapaté.

Örülök, hogy több kulcsjátékosunk jobb állapotban van, mint az Eb előtt, ebből a szempontból jobb pillanatban találkozunk a németekkel, mint legutóbb.

A kapitány elmondta, egyelőre nem gondolkodnak azon, hogy az A divízió tagjaként odaérhetnek-e a 3. csoport harmadik helyére, miután papíron a németek mellett a hollandok is nagyobb játékerőt képviselnek a magyaroknál, Bosznia-Hercegovina pedig nagyjából velük azonos szinten van.

„Cél nem lehet, de álomként megfogalmazható, hogy ugyanolyan NL-idényt teljesítsünk, mint legutóbb” – utalt arra Rossi, hogy a 2022/2023-as kiírásban a magyarok úgy maradtak bent az A divízióban, hogy az akkor Eb-címvédő olaszok mögött a németeket, valamint az angolokat megelőzve zártak másodikként a csoportjukban.

A szövetségi kapitány elmondta, a nyári Eb után több megbeszélést is folytatott a válogatott játékosokkal, ezek során pedig lefektette azokat az alapelveket, amelyeket fontosnak érzett. Jelezte, azt szeretné, ha ezeknek az egyeztetéseknek a pontos tartalma közte és játékosai között maradna, de kijelentette: „mindenki megértette az elképzeléseimet”.

Schäfer András, az Union Berlin futballistája arról beszélt, tisztában van vele, hogy támadásban javulnia kell még, és védekező középpályás posztja ellenére veszélyesebbnek kell lennie a kapura.

„Ugyanakkor, ha védekezésben agresszívabbak tudunk lenni, akkor az segíti a támadójátékunkat is.

Németországi légiósként mindig nagy motiváció pályára lépni a német válogatott ellen, de úgy gondolom, hogy ezzel a többiek is így vannak, hiszen ilyen kaliberű riválissal szemben minden alkalommal extra nagy élmény játszani

– mondta Schäfer. A Németország-Magyarország találkozó, melyet az M4 Sport élőben közvetít, szombaton 20.45-kor kezdődik a francia Clément Turpin sípjelére.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint:

Gulácsi – Balogh, Orbán, Dárdai M. – Nego, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B.

Kapcsolódó
Nagelsmann az Eb-n látottnál támadóbb szellemű magyar csapatra számít
A német kapitány elárulta, kiket szán a válogatottságtól visszavonult Kroos és Gündogan utódjának.
Olvasói sztorik