Magyar foci

Az Eb-n a spanyolok ellen játszott, most a Loki ellen készülhet

Nyiregyhazaspartacus.hu/
Nyiregyhazaspartacus.hu/

A nyári Európa-bajnokságon is szerepelt georgiai Nika Kvekveskirivel erősítette meg keretét a labdarúgó NB I újonca, a Nyíregyháza Spartacus FC.

A szabolcsiak honlapjának pénteki beszámolója szerint a 32 éves, 61-szeres válogatott középpályás az elmúlt három idényben a lengyel Lech Poznan játékosa volt, amelyben az előző szezonban 22 találkozón kapott lehetőséget, és amellyel a 2021/22-es idényben bajnoki címet ünnepelhetett.

Komoly sikernek tartom, hogy ilyen futballkarrierrel rendelkező játékost meg tudtunk szerezni. Már az első tárgyalásoknál éreztem, hogy nagyon motivált, keresték olyan ligából, ahol anyagilag jobban járt volna, de karrierje miatt inkább a szakmai szempontokat tartotta szem előtt, főleg, hogy a válogatottban is szeretne tovább szerepelni. Ez is jelzi, nem levezetni jön hozzánk.

Komplex játékos, a középpályán mind védekezésben, mind támadásban hatékony, remélem, hogy tudásával nagy segítségünkre lesz” – mondta Fekete Tivadar, a nyíregyháziak sportigazgatója.

Kvekveskiri – aki az Eb-újonc georgiaiak spanyolok elleni nyolcaddöntőben lépett pályára – egy plusz egyéves szerződést kötött a magyar klubbal. A Nyíregyháza az első hat fordulóban négy pontot szerzett, ezzel utolsó előtti helyen áll az élvonalban. A válogatott szünet után a Szpari a nyolcadik helyezett Debrecent fogadja majd.

Olvasói sztorik