Magyar foci

Kihagyott tizenegyes, fejbe rúgás miatt kiállított játékos, kispadtól elküldött edző, de így is nyert a Fradi női csapata

Fradi.hu
Fradi.hu

A Ferencváros több mint tíz percet emberhátrányban játszva 2-1-re legyőzte az észt Flora Tallinn együttesét a női labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező bajnoki ágának első fordulójában.

A házigazdák Jadyn Grace Edwards révén már az első percben megszerezték a vezetést az Óbudán rendezett mérkőzésen, előnyük azonban nem tartott sokáig, mivel négy perccel később egyenlítettek az észtek.

A 22. percben az FTC büntetőhöz jutott, de Edwards lövését hárította a Flora Tallinn kapusa.

A fordulás után Leyla Mcfarland jobb oldali beadásából Edwards bólintotta kapuba a labdát, ezzel ismét a zöld-fehéreknél volt az előny. Ezt követően nehéz hajrá következett a Ferencvárosnak, ugyanis a 79. percben Nagy Vanesszát kiállították, mivel fejbe rúgta ellenfelét.

A feszültség tovább fokozódott, mivel az esetet követően szinte rögtön piros lapot kapott Albert Flórián vezetőedző is, aki feldúltan hagyta el a kispadot.

A lefújásig több gól már nem esett. A minitorna döntőjében szombaton a Ferencváros ellenfele az ukrán Vorszkla Poltava lesz, amely 5-0-ra múlta felül a lett SFK Riga együttesét. A csoportból az első helyezett jut tovább.

A női BL-selejtezőben két fordulót rendeznek. A bajnoki ágon a második fordulóban hét párosításban zajlanak majd a küzdelmek.

Eredmény, selejtező, bajnoki ág, elődöntő:

FTC-Telekom – Flora Tallinn (észt) 2-1 (1-1)

Olvasói sztorik