Magyar foci

Három év után hazatér az NB I-be Varga Roland

paksifc.hu
paksifc.hu

Varga Roland az NB I-ben szereplő Paksnál folytatja pályafutását. A 34 éves, 24-szeres válogatott szélső legutóbbi klubja a Sepsi OSK volt, amelynél azonban a nyáron lejárt a szerződése, július elején köszöntek el tőle, így szabadon igazolhatóként érkezik.

Nagyon örülök, hogy Paksra szerződhettem, és nagyon motivált vagyok. Tudom, hogy egy igazán jó csapatba érkeztem, ahol szeretnék élni a kapott lehetőséggel. Úgy látom, itt minden szinten minden sikerre megvan a lehetőség

– nyilatkozta a paksiak honlapjának.

Varga Roland játszott Újpesten, Győrben, a Ferencvárosnál és az MTK-nál is. Megjárta karrierje során Olaszországot, az Egyesült Arab Emirátusokat és Lengyelországot is, a Sepsibe 2022-ben igazolt. Legutóbb a 2020-21-es szezonban futballozott az NB I-ben, tavasszal egy kifejezetten erős időszakot töltött el az MTK-nál, húsz meccsen tizenegy gólja és négy gólpassza volt.

A játékos bajnok volt a Győrrel, négyszer pedig az FTC-vel, utóbbival nyert három kupát is. A Sepsivel Román Kupa-győztes volt 2023-ban, a szentgyörgyi csapatban 53 mérkőzésen hét gólig és négy gólpasszig jutott. Tagja volt a 2009-ben U20-as világbajnoki bronzérmes csapatnak, míg a felnőttválogatottban 2014-ben debütált, 2021-ben pedig tagja volt az Európa-bajnoki keretnek is. Három gólt szerzett összesen a nemzeti csapatban.

Kapcsolódó
Szerződést bontott a bulizós magyar focistával a Sepsi OSK
Pedig csak egy meccsről tiltották el.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik