Magyar foci

Máté Csaba Debrecenről: Megtiszteltetés itt dolgozni

dvsc.hu
dvsc.hu

Bemutatkozott Debrecenben Máté Csaba, aki az NB I-ben szereplő labdarúgócsapat új vezetőedzője.

Debrecenben megtiszteltetés dolgozni, sokszoros bajnokcsapatról, igazi fellegvárról van szó. Tudom, hogy fontos a saját nevelésű játékosok szerepeltetése, de ugyanakkor az eredményesség is. A cívisváros egy lokálpatrióta hely, ezt tisztelve érkeztünk a stábommal, a debreceni legenda Éger Lászlóval és fiammal, Máté Rolanddal, aki már régóta az FTC utánpótlásában dolgozott

idézi a dvsc.hu Máté Csabát, aki elárulta, hogy marad a stábban Dombi Tibor és Balogh János, mert ők jelentik a folytonosságot. Dombi az előző fordulóban beugróként irányította a csapatot, amely hátrányból fordítva 3-1-re nyert a ZTE ellen.

Máté Csaba, aki a múlt héten menesztett Srdjan Blagojevic helyét veszi át, játékosként többek között a Tatabánya és a belga KV Kortrijk együttesében is megfordult, edzői pályafutását Szekszárdon kezdte. 2008 és 2010 között pályaedzőként segítette Erwin Koeman szövetségi kapitány munkáját a nemzeti válogatottnál, majd a Haladásnál, illetve a Paksnál tevékenykedett, utóbbi csapatnál megbízott vezetőedzőként is.

2012-től 2023-ig a Ferencváros stábjának tagja volt, amikor Sztanyiszlav Csercseszovot menesztették, akkor egy időre ő volt a megbízott vezetőedző. Tíz meccsen irányította a csapatot, amiből kilencet megnyert a Fradi, mindössze egy vereség csúszott csak be, miközben az FTC 39 gólt lőtt és csak tízet kapott. Máté Csabával Konferencia Liga-csoportkörbe jutott a Ferencváros.

A vezetőség azonban úgy döntött, külföldi szakember kell a csapat élére, így jött Dejan Stankovic, a szerb azonban a szezon vége előtt elfogadta a Szpartak Moszkva ajánlatát, így már az utolsó bajnokin sem ő ült a kispadin. Jelenleg a nyáron kinevezett Pascal Jansen irányítja az FTC-t.

Máté Csaba megbízatása a 2025/2026-os szezon végéig szól Debrecenben, egyéves hosszabbítási lehetőséggel. Az új stáb jövő szombaton a Békéscsaba elleni, idegenbeli MOL Magyar Kupa-meccsen mutatkozik be.

Kapcsolódó
Három év után hazatér az NB I-be Varga Roland
A 24-szeres válogatott szélső a Paksnál folytatja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik