Magyar foci

Szoboszlaiékat díjazták a válogatott meccsek előtt

Ryan Crockett / DeFodi Images via Getty Images
Ryan Crockett / DeFodi Images via Getty Images

Akárcsak egy éve, ezúttal is Varga Barnabást, a Ferencváros támadóját választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az NB I-ben a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán.

Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára elmondta, hogy szervezetük a férfi jelöltek listájának összeállításában többek között egykori szövetségi kapitányok, aktuális HLSZ-elnökségi tagok, egykori HLSZ-elnökök, valamint a férfi NB I-es és NB II-es csapatok csapatkapitányainak és edzőinek közreműködését kérte. Ezt követően csaknem ezer profi futballista hat férfi és női kategóriában voksolhatott, posztonként öt személyre.

Varga Barnabás – aki húsz találattal lett az élvonal gólkirálya – csapattársát, Mohammed Abu Fanit, valamint Bognár Istvánt (MTK Budapest) megelőzve végzett az élen a szavazáson. A csatárnak az Etyeken rendezett gála díszvendége, az 1978-ban világbajnok argentin válogatott játékosa, Alberto Tarantini nyújtotta át a díjat.

  • A legjobb kapus az előző három alkalomhoz hasonlóan a ferencvárosi Dibusz Dénes lett,
  • a legjobb külföldön futballozó játékosnak pedig akárcsak tavaly, most is a Liverpool középpályását, Szoboszlai Dominikot választották meg, Sallai Roland (Freiburg) és Willi Orbán (RB Leipzig) előtt.
  • Az edzők között Bognár György, a kupagyőztes és NB I-es ezüstérmes Paks trénere zárt az első helyen.

A legjobb 21 éven aluli játékos a debreceni Vajda Botond, míg a másodosztály legjobbja Tóth Milán, a Vasas társgólkirálya lett. A szezon legszebb védéséért járó Fülöp Márton-díjat Tóth Balázs, a Fehérvár kapusa (jelenleg Blackburn Rovers) vehette át a díjat alapító Fülöp Ferenctől.

Új kategóriaként a legjobb visszatérő játékosnak járó elismerést Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia szélsője érdemelte ki.

A női mezőnyben a legjobb kapusnak megosztva Erős Evelint (MTK Budapest) és Milica Koszticsot (Ferencváros), a legjobb mezőnyjátékosnak pedig Sinka Napsugárt (Puskás Akadémia, jelenleg Hoffenheim) választották meg.

A férfi NB I álomcsapata a 2023/24-es szezonban

Az NB I álomcsapatába hat játékos került be a címvédő Ferencvárosból és kettő a kupagyőztes Paksból. Íme:

 

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC) – Botka Endre (Ferencváros), Kinyik Ákos (Paks), Ibrahim Cissé (Ferencváros), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia) – Windecker József (Paks), Mohammed Abu Fani (Ferencváros), Bognár István (MTK Budapest) – Marquinhos (Ferencváros), Varga Barnabás (Ferencváros), Antonio Mance (Debrecen/Zalaegerszeg)

Kapcsolódó
Rekordösszegért igazolhat csatárt a Ferencváros
Egy gólkirályért komoly árat kell fizetni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik