Magyar foci

Bejelentette új sztárcsatára érkezését a Fradi

Ahogy várni lehetett, a Partizan támadója, Matheus Saldanha a Ferencvárosba igazolt. A hírt előbb a szerb csapat jelentette be, majd a magyar bajnok is megerősítette.

A 25 éves brazil játékos a Bahiában kezdte meg profi karrierjét, 2021-ben a japán Csiba városának csapatába (JEF United) szerződött, majd kölcsönben előbb a kínai Csengtu Rongcseng, majd az azeri Neftci játékosa lett.

2023. július 28-án négy évre szóló szerződést írt alá a szerb Partizannal, amely 1,3 millió eurót fizetett érte. A befektetés megérte, hiszen a csatár 27 bajnokin 17 találatig jutott, ezzel Milos Lukoviccsal (FK IMT) közösen gólkirály lett.

A Partizan kedden kora délután jelentette be a Fradihoz történő távozását, a Ferencváros később erősítette meg mindezt hivatalosan.

A klub szempontjából ez egy jelentős nap, mert a legnagyobb értékű átigazolást vittük végbe, és nagyon bízunk benne, hogy ez egy sikeres transzfer lesz. Saldanha bizonyította, hogy nagyon gólerős, sokoldalú játékos. Teljesen más profilt képvisel, mint a két másik csatárunk.

Tudjuk, hogy milyen nagy feladatok és milyen sok mérkőzés vár ránk, és az elvárások is magasak. Ezért szerettünk volna még a csatár posztra egy minőségi játékost igazolni” – nyilatkozta a Fradi.hu portálon Hajnal Tamás.

A sportigazgató szerint a támadó mind a kora, mind a játékstílusa, képességei alapján nagyon sokat tud a csapatnak segíteni a jövőben.

„Örülünk, hogy sikerült ezt az átigazolást végrehajtani, amire őszintén megmondva, a nyár elején még nem sok realitás volt” – tette hozzá.

Sajtóhírek szerint a magyar bajnok 4 millió eurót (plusz bónuszokat) fizetett érte, ezzel az NB I történetének legdrágább igazolás lett.

Kapcsolódó
Rekordösszegért igazolhat csatárt a Ferencváros
Egy gólkirályért komoly árat kell fizetni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik