Magyar foci

Zártkapus büntetést és pénzbírságot is kapott a Fradi

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága zártkapus büntetéssel sújtotta a Ferencvárost. Az FTC a Kecskemét és az Újpest elleni hazai, valamint a Diósgyőr elleni idegenbeli mérkőzésein a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért pénzbüntetést is kapott, valamint egy soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie.

Ugyanakkor utóbbi végrehajtását hat hónapra felfüggesztette a fegyelmi bizottság – áll az MLSZ honlapján a csütörtök esti ülés határozatai között.

Az Újpest elleni hazai bajnokin történt, hogy valaki egy távirányítós füstbombát helyezett el a vendégszektor alatt, amit aztán működésbe hozott és zöld füst borította be az újpesti drukkereket. A rendőrség feljelentést is tett az ügyben.

Az Újpestet szintén a szurkolók viselkedése miatt büntették két-két hazai és idegenbeli mérkőzés miatt, így a pénzbüntetés mellett egy soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésen le kell zárnia a Szusza Ferenc Stadion D lelátórész D4 szektorát.

Pénzbüntetést kapott még az élvonalbeli klubok közül a Nyíregyháza, a Diósgyőr, valamint az ETO FC Győr is.

Bár korábban bevett gyakorlat volt, egy ideje az MLSZ nem hozza nyilvánosságra, mekkora mértékű a pénzbírság, amivel a csapatokat sújtja.

Kapcsolódó
Egész Európában nincsen párja annak, amit a Fradi művel
Sehol ennyi légiós és sehol ennyi pénz nem szükséges ahhoz az eredményhez, amit a Ferencváros elér. Itthon mégis sikerként ünnepli a közeg – vajon miért?
Olvasói sztorik