Magyar foci

Kálnoki Kis Attila: Kubatov Gábor nem beszél mellé

fradi.hu
fradi.hu

hazai döntetlent követően hosszabbítás után 1-1-et játszott a Ferencváros a Borac Banja Luka vendégeként, és bosnyák ellenfelét végül tizenegyesekkel múlt felül a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének utolsó, negyedik fordulójában.

A Fradi cirka egy hónapja a Bajnokok Ligájában indult, ahonnan egy győzelem után a dán bajnok, a Midtjylland ellen esett ki (0-2, 1-1), így folytathatta az EL-főtábláért. A bosnyákok elleni csütörtök esti győztes párharc azt jelenti, hogy a Ferencváros ősszel minden bizonnyal igazi sztárcsapatokat hoz majd Budapestre.

A klubhonlapon közzétett videó tanúsága szerint a Fradi labdarúgói érhetően felszabadultan és iszonyatosan örültek a továbbjutásnak. Nagyjából ezzel egy időben

Kubatov Gábor azonnal billentyűzetet ragadott, posztolt, amelyből az szűrhető le, akkora kő eshetett le a szívéről, hogy messzire hallatszik a koppanása.

A közvélemény – ez pontosan kivehető a poszt alatti monentán 368 hozzászólás hangneméből, hangulatából – és a Fradi elnöke maga is minden bizonnyal kudarcként könyvelte volna el, ha a csapat még egy szinttel alább hullik a Banja Luka ellen, hiába ért volna még a kiesés is folytatást és Konferencia Liga-főtáblát.

Kubatov a futball terén már bőséges jártasságra tett szert ahhoz, hogy ő is lássa, mennyire szenvedtek, ötlettelen támadójátékot mutattak be a zöld-fehérek a párharc során Budapesten, majd Boszniában is.


Így aztán csütörtök éjszakai rövid posztja is elég borúsra sikerült. Továbbjutás ide vagy oda, az elnök nem beszél mellé, egészen pontosan beszédes az a mindössze kettő mondatnyi komment, amit közzé tett.

A tényközlő első mondat végén, miszerint „Megvan az Európa Liga főtábla.”, nincs örömködés, felkiáltójel. Csak pont.

A poszt második mondata még inkább árulkodó, mivel a hangsúly és a felkiáltójel a „Sírból hoztuk vissza, rengeteg munka vár még ránk!” végére került.

Ez így már nem kijelentés, hanem felszólítás. A labdarúgók és az edzői stáb számára.

Európa Liga, selejtező, 4. forduló, visszavágó:

Borac Banja Luka (bosnyák) – FTC 1-1 (0-0, 0-0, 1-0) – tizenegyesekkel 2-3
Helyszín: Banja Luka, Gradski-stadion
Játékvezető: Lambrechts (belga)

Banja Luka: Manojlovic – Vukcevic (Kvrzic, 85.), Meijers, Carolina, Herrera – Grahovac, Skorup (Pihler, 85.) – Kulasin (Hrelja, 76.), Savic, Sreckovic (Cavic, 64.) – Lukic (Vukovic, 94.).
FTC: Dibusz – Makreckis, Knoester, Cissé (Gruber, 106.), Ramírez (Civic, 76.) – Rommens, Maiga (Ben Romdhane, 46.) – Misidjan (Zachariassen, 46.), Abu Fani, Traoré (Kady, 70.) – Pesic (Varga B., 85.).
gól: Grahovac (104.), illetve Varga B. (111., 11-esből)
sárga: Herrera (90+1.), Hrelja (95.), Manojlovic (109.), Meijers (119.), illetve Maiga (8.), Misidjan (41.), Ben Romdhane (63.), Varga B. (90+5.), Knoester (102.)

Olvasói sztorik