Magyar foci

Az NB II-ből vett kölcsön magyar fiatalt a Puskás Akadémia

pfla.hu
pfla.hu

A 2024-25-ös szezont kölcsönben a Puskás Akadémiánál tölti Kerezsi Zalán, aki a jelenleg az NB II utolsó helyén álló Budapest Honvédtől érkezik. A felcsúti klub közlése szerint vételi opció is szerepel a megállapodásban.

A Mátészalkán született támadó megfordult a Nyíregyházánál és a Vasasnál is az utánpótlásban, 2018-ban került a Honvédhoz, ahol aztán végigjárta a lépcsőfokokat. 2020-ban mutatkozott be az NB I-ben és végül 20 elsőosztályú magyar bajnokin játszott, ezeken négy gólja és két gólpassza volt. Ami a mostani szezont illeti, öt forduló alatt kétszer is betalált, más kérdés, hogy ez sem igazán segített a Honvédon, amely jelenleg az utolsó helyen álló Mezőkövesddel azonos pontszámmal az utolsó előtti az NB II-ben.

Az előző szezonban bajnoki bronzérmes Puskás Akadémia csütörtökön maradt alul tizenegyesekkel a Fiorentinával szemben (noha a végére kettős emberelőnyben volt a magyar csapat), így nem jutott el a Konferencia Liga főtáblájára. A kezdőben mindössze két magyar kapott szerepet (ugyanennyi finn is például), csereként aztán további három magyar labdarúgó kapott lehetőséget.

Közben egy másik játékosmozgás is történt a két klub között: a 25 éves jobb bekk, Bévárdi Zsombor Kispestre került kölcsönbe. Az ő szerződése is tartalmaz vételi opciót.

Kapcsolódó
A Fehérvár FC bombaüzlete bosszúság lehet a Puskás Akadémiának
A Felcsútról idén májusban megvásárolt Tóth Balázs kapuson három hónap alatt mintegy 280 millió forintot keresett a Fehérvár FC.
Olvasói sztorik