Magyar foci

Dibusz Dénes: Ez finoman szólva is kevés

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

hazai döntetlent követően hosszabbítás után 1-1-et játszott a Ferencváros a Borac Banja Luka vendégeként, és bosnyák ellenfelét végül tizenegyesekkel múlt felül a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének utolsó, negyedik fordulójában. A Fradi cirka egy hónapja a Bajnokok Ligájában indult, ahonnan egy győzelem után a dán bajnok, a Midtjylland ellen esett ki (0-2, 1-1), így folytathatta az EL-főtábláért. A bosnyákok elleni csütörtök esti győztes párharc azt jelenti, hogy a Ferencváros ősszel minden bizonnyal igazi sztárcsapatokat hoz majd Budapestre.

A kvázi siker ellenére Pascal Jansen, a Fradi vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak kritikusan értékelt.

„A legfontosabb célt a továbbjutást elértük, de érdemes lesz kielemezni, hogy mindez hogyan történt, mert

a párharc első, budapesti mérkőzésén sem játszottunk jól és idegenben is szenvedtünk.

A csapat nagyon sok mérkőzést játszott rövid idő alatt, de ez nem lehet kifogás, jobban kell futballoznunk. Szerintem ma kicsit túl feszültek is voltunk, az első játékrészben túlságosan direkten futballoztunk, ez eddig nem volt ránk jellemző. A labdabirtoklásunk rendben volt, de ahhoz, hogy gólt szerezz, elöl minőségre van szükség, hogy az egy az egyeket megoldd, vagy egy gyors kényszerítőt ki tudj alakítani és a védelem mögé kerülj, de ezeket a helyzeteket nem tudtuk kialakítani, mert nem voltunk elég jók a labdával, ahhoz képest, amilyenek voltunk korábban. Nagyon sok munka vár ránk, de mondom még egyszer, a célt elértük” – fogalmazott a Fradi vezetőedzője.

Dibusz Dénes a meccs után szintén nem vattázta a véleményét, mivel

  • a csapat 180 perc alatt nem lőtt gólt a bosnyákok kapujába, sőt,
  • a visszavágón 90 percen keresztül kaput eltaláló lövésük sem volt a zöld-fehéreknek,
  • és végül úgy jutottak tovább, hogy a tizenegyesre kijelölt bosnyák labdarúgók közül hárman is látványosan mellé/fölé rúgták a labdát.

„Ez finoman szólva is kevés. Szerencsére miután beállt Varga Barnabás, több labdát meg tudott csúsztatni, egy ilyenből alakult ki a hosszabbításban az egyenlítést hozó tizenegyes szituáció is. De ezzel a mérkőzéssel nem lehetünk elégedettek játékügyileg.

Küzdöttünk, azt nem érheti kritika, mindenki beletette a melót, de a két mérkőzésen egyáltalán nem játszottunk jól

– fogalmazott a Fradi és a magyar válogatott kapusa.

Európa Liga, selejtező, 4. forduló, visszavágó:

Borac Banja Luka (bosnyák) – FTC 1-1 (0-0, 0-0, 1-0) – tizenegyesekkel 2-3
Helyszín: Banja Luka, Gradski-stadion
Játékvezető: Lambrechts (belga)

Banja Luka: Manojlovic – Vukcevic (Kvrzic, 85.), Meijers, Carolina, Herrera – Grahovac, Skorup (Pihler, 85.) – Kulasin (Hrelja, 76.), Savic, Sreckovic (Cavic, 64.) – Lukic (Vukovic, 94.).
FTC: Dibusz – Makreckis, Knoester, Cissé (Gruber, 106.), Ramírez (Civic, 76.) – Rommens, Maiga (Ben Romdhane, 46.) – Misidjan (Zachariassen, 46.), Abu Fani, Traoré (Kady, 70.) – Pesic (Varga B., 85.).
gól: Grahovac (104.), illetve Varga B. (111., 11-esből)
sárga: Herrera (90+1.), Hrelja (95.), Manojlovic (109.), Meijers (119.), illetve Maiga (8.), Misidjan (41.), Ben Romdhane (63.), Varga B. (90+5.), Knoester (102.)

Olvasói sztorik