Magyar foci

Olasz csapattól igazolt magyar válogatott játékost az Újpest

Ujpestfc.hu
Ujpestfc.hu

Az Újpest leigazolta a kétszeres magyar válogatott Horváth Krisztofert.

A 22 éves Horváth a mostani idényben a Torino mindkét bajnokiján (2-2 a Milan, 2-1 az Atalanta ellen) kerettag volt, az Újpest azonban megvásárolta az olasz klubtól.

A támadó középpályás Zalaegerszegről indulva került az olasz Spal, majd a Torino U19-es csapatához, de az elmúlt éveket idehaza töltötte, megfordult a Szegedben, a Debrecenben és a Kecskemétben is.

A válogatottba a Kecskemétben nyújtott teljesítményével került be, ahol 51 tétmeccsen 18 gól és 10 gólpassz került a neve mellé.

„Horváth Krisztofer érkezésével újabb magyar válogatott játékossal erősítettük meg a keretet. Tökéletesen illeszkedik az Újpest FC filozófiájába, hiszen 22 éves kora ellenére komoly tapasztalattal rendelkezik, a támadósor bármely posztján bevethető, mondhatni univerzális játékos, a mentalitása pedig példaértékű.

Megszerzése nagy fegyvertény, hiszen komoly hazai és külföldi szerződések helyett választotta Újpestet, ami egy megerősítése is annak, hogy az elmúlt hónapokban hatékonyan dolgoztunk, és vonzóvá tudtuk tenni a klubot ilyen kaliberű játékosok számára is

örvendezett a lilák honlapján Ratatics Péter elnök.

Az Újpest öt meccsen szerzett 6 pontjával a hatodik helyen áll az NB I-ben.

Olvasói sztorik