Magyar foci

Az edzőt váltó csehek elütötték a Paksot a Konferencia Ligától

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Paks a Csehországban elért 2-2-es döntetlen után odahaza 3-0-ra kikapott a Mlada Boleslav ellen, így nem jutott a Konferencia Liga főtáblájára.

Az első félidő legnagyobb helyzete a visszavágó előtt edzőt váltó csehek előtt adódott, a 190 centis gambiai center, Jawo fejese a léc alá tartott, ám Simon bravúrral odaért a labdára. A Paks távoli lövésekkel próbálkozott, Tóth és Vécsei kísérlete sem okozott gondot Trmalnak, de Mezei lefelé csapódó bombájánál már nagyot kellett nyújtóznia a vendégek kapusának.

A második félidő borzasztóan kezdődött paksi szempontból, előbb Jawo akasztott óriási gólt 19 méterről a bal felsőbe, majd Osváth kihagyott ziccere után Králik fejelt a kapu jobb oldalába egy szabadrúgást követően.

A Paks az első meccsen remeklő (gól+gólpassz) Böde becserélése után felívelésekkel operált, de a csehek ellentámadásai így is veszélyesebbek voltak. A hosszabbításban egy szépen kipasszolt akció végén a csereként beállt Pulkrab adta meg a kegyelemdöfést, így a Mlada Boleslav 5-2-s összesítéssel jutott tovább.

Konferencia Liga, selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágó:

Paksi FC – Mlada Boleslav (cseh) 0-3 (0-0)
Paks
v.: Visser (belga)
Paks: Simon – Ötvös, Kinyik, Vas – Osváth, Vécsei (Balogh B., 68.), Papp, Mezei (Böde, 57.), Szabó J. (Szabó B., 76.) – Haraszti (Silye, 57.) – Tóth B.
Mlada Boleslav: Trmal – Kostka, Kral, Králik, Fulnek (Kadlec, 78.) – Sakala (Donat, 90.), Suchy – Jawo (Langhamer, 64.), Vydra, Kusej (Pulkrab, 78.) – Ladra (Matejovsky, 90.).
gól: Jawo (48.), Králik (55.), Pulkrab (92.)
sárga lap: Ötvös (54.), illetve Trmal (81.), Pulkrab (85.), Suchy (88.)
továbbjutott: a Mlada Boleslav 5-2-es összesítéssel.

Olvasói sztorik