Élő Magyar foci

A tűzzel játszott, de tizenegyesekkel ott van az EL-főtáblán a Fradi

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A hazai döntetlent követően hosszabbítás után 1-1-et játszott a Ferencváros a bosnyák Borac Banja Luka vendégeként, amelyet aztán tizenegyesekkel múlt felül a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének utolsó, negyedik fordulójában.

A rendes játékidőre kár szót vesztegetni, a bosnyákok masszívan bekkeltek, a Fradi pedig abszolút ötlettelenül támadt, és a magyar bajnok egyetlen alkalommal sem találta el a kaput.

A hosszabbításban a bosnyákok egy szöglet után váratlanul előnybe kerültek, a labda több játékost is érintett, végül Grahovac testéről került a Fradi kapujába. Az FTC a hosszabbítás második félidejében ajándékba kapott egy tizenegyest az első meccs hősétől, a Budapesten több nagy védést is bemutató Manojlovictól, aki lábbal ment a labdáért a 16-oson belül, de elrúgott mellette, és buktatta Kadyt. A büntetőt Varga Barnabás emelte a léc alá.

A hosszabbítás 1-1-gyel ért véget, így jöhetett a tizenegyespárbaj, és az első párban a hazaiaktól a korábban az MTK-ban is megfordult Herrera, a Fradiból Rommens rontott. A vendégek innentől pontosan céloztak, a bosnyákoktól ellenben Cavic és Grahovac is hibázott (ahogy Herrera, úgy ők sem találták el a kaput), így a Fradi ott lesz az EL főtábláján, amely a BL-hez hasonlóan új lebonyolítás alapján zajlik majd.

Ez azt jelenti, hogy a pénteki sorsolást a második kalapból váró FTC mind a négy kalapból kap két-két ellenfelet, és ezek közül néggyel hazai pályán játszik, a másik négyhez pedig utazik. A meccs összefoglalóját itt lehet megnézni.

A csütörtöki játéknapon a Fradi mellett még két magyar csapat lépett pályára, de a Konferencia Ligában a Paks és a Puskás Akadémia sem járt sikerrel, Bognár György fiai otthon kaptak ki a cseh Mlada Boleslavtól, míg a felcsútiak tizenegyesekkel véreztek el a KL-ben egymás után kétszer döntőző Fiorentina ellen.

Európa Liga, selejtező, 4. forduló, visszavágó:

Borac Banja Luka (bosnyák) – FTC 1-1 (0-0, 0-0, 1-0) – tizenegyesekkel 2-3
Banja Luka, Gradski-stadion
v.: Lambrechts (belga)
Banja Luka: Manojlovic – Vukcevic (Kvrzic, 85.), Meijers, Carolina, Herrera – Grahovac, Skorup (Pihler, 85.) – Kulasin (Hrelja, 76.), Savic, Sreckovic (Cavic, 64.) – Lukic (Vukovic, 94.).
FTC: Dibusz – Makreckis, Knoester, Cissé (Gruber, 106.), Ramírez (Civic, 76.) – Rommens, Maiga (Ben Romdhane, 46.) – Misidjan (Zachariassen, 46.), Abu Fani, Traoré (Kady, 70.) – Pesic (Varga B., 85.).
gól: Grahovac (104.), illetve Varga B. (111., 11-esből)
sárga: Herrera (90+1.), Hrelja (95.), Manojlovic (109.), Meijers (119.), illetve Maiga (8.), Misidjan (41.), Ben Romdhane (63.), Varga B. (90+5.), Knoester (102.)

Túlóráznak Felcsúton is

Nagy Zsolt beverte a tizenegyest De Geának, ráadásul Ranieri kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott a Fiorentina.

Hosszabbítás!

Kevés szebb dolog van annál, mint hogy még 2×15 percig élvezhetjük ezt a futballcsodát!

Volt egy kis kavarodás

Ben Romdhane beívelése után Zachariassen és Varga brusztolt a labdáért, amelyre végül a bosnyákok kapusa huppant rá.

Beszállt a gólkirály

Pesicnek nem volt értékelhető momentuma (igaz, ez elég sok ferencvárosira igaz), a kisebb sérülése miatt a kispadon kezdő Varga Barnabást most már bedobta Jansen edző.

Csere itt is, ott is

Ramírez sántikálva jött le, jobbulást neki! Civic az új ember a Fradinál. A hazaiaknál Kulasin helyén Hrelja folytatja.

Ramírezt kell ápolni

Az ecuadori védő a fejét fogva fekszik a gyepen, nem úgy néz ki, hogy folytatni tudná a játékot. Civic már melegít az oldalvonalnál.

Helyzetféleség

Rommens szöglete veszélyes volt, a lecsorgó labdát Cissé próbálta bekotorni, de bevetődött egy védő, meg ott volt a kapus. A vége kirúgás lett.

Életjel a Fraditól

Traoré a jobb oldalon rázta le az emberét, a beadását Pesic úgy fejelte fölé, hogy a felugrás előtt taszajtott egyet a védőjén.

Jön a második félidő

Kettős csere a Fradinál: Ben Romdhane és Zachariassen érkezett a Fradiba. Maiga és Misidjan ment le.

Vége a szenvedésnek!

Köszönjük a belga bírónak, hogy lefújta az első félidőt. Három félidő lement a párharcból, gólt még egyik csapat sem szerzett.

Végre történt valami!

Igaz, nem helyzetről számolhatunk ne, csak arról, hogy Misidjan is beszedett egy sárgát egy taktikai szabálytalanság miatt.

Felcsúton sincs gól

De ott ez nagy szó, hogy három félidő után döntetlenre áll a Puskás Akadémia a Fiorentina ellen. Közben Traoré lövőhelyzetig verekedte magát, de a lövésről inkább ne beszéljünk volt. Ha három kaput raktak volna egymásra, lehet, akkor sem akad be a labda.

A bosnyák szurkolók így is élvezik

Nagyon lelkesen hangoskodnak a lelátón. Azt is örömmel fogadhatták, hogy Carolina messziről megkínálta egy lövéssel Dibuszt, de a Fradi kapusa nem ajándékozta meg egy potyával a hazaiakat.

Olvasói sztorik