Élő Magyar foci

A tűzzel játszott, de tizenegyesekkel ott van az EL-főtáblán a Fradi

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A hazai döntetlent követően hosszabbítás után 1-1-et játszott a Ferencváros a bosnyák Borac Banja Luka vendégeként, amelyet aztán tizenegyesekkel múlt felül a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének utolsó, negyedik fordulójában.

A rendes játékidőre kár szót vesztegetni, a bosnyákok masszívan bekkeltek, a Fradi pedig abszolút ötlettelenül támadt, és a magyar bajnok egyetlen alkalommal sem találta el a kaput.

A hosszabbításban a bosnyákok egy szöglet után váratlanul előnybe kerültek, a labda több játékost is érintett, végül Grahovac testéről került a Fradi kapujába. Az FTC a hosszabbítás második félidejében ajándékba kapott egy tizenegyest az első meccs hősétől, a Budapesten több nagy védést is bemutató Manojlovictól, aki lábbal ment a labdáért a 16-oson belül, de elrúgott mellette, és buktatta Kadyt. A büntetőt Varga Barnabás emelte a léc alá.

A hosszabbítás 1-1-gyel ért véget, így jöhetett a tizenegyespárbaj, és az első párban a hazaiaktól a korábban az MTK-ban is megfordult Herrera, a Fradiból Rommens rontott. A vendégek innentől pontosan céloztak, a bosnyákoktól ellenben Cavic és Grahovac is hibázott (ahogy Herrera, úgy ők sem találták el a kaput), így a Fradi ott lesz az EL főtábláján, amely a BL-hez hasonlóan új lebonyolítás alapján zajlik majd.

Ez azt jelenti, hogy a pénteki sorsolást a második kalapból váró FTC mind a négy kalapból kap két-két ellenfelet, és ezek közül néggyel hazai pályán játszik, a másik négyhez pedig utazik. A meccs összefoglalóját itt lehet megnézni.

A csütörtöki játéknapon a Fradi mellett még két magyar csapat lépett pályára, de a Konferencia Ligában a Paks és a Puskás Akadémia sem járt sikerrel, Bognár György fiai otthon kaptak ki a cseh Mlada Boleslavtól, míg a felcsútiak tizenegyesekkel véreztek el a KL-ben egymás után kétszer döntőző Fiorentina ellen.

Európa Liga, selejtező, 4. forduló, visszavágó:

Borac Banja Luka (bosnyák) – FTC 1-1 (0-0, 0-0, 1-0) – tizenegyesekkel 2-3
Banja Luka, Gradski-stadion
v.: Lambrechts (belga)
Banja Luka: Manojlovic – Vukcevic (Kvrzic, 85.), Meijers, Carolina, Herrera – Grahovac, Skorup (Pihler, 85.) – Kulasin (Hrelja, 76.), Savic, Sreckovic (Cavic, 64.) – Lukic (Vukovic, 94.).
FTC: Dibusz – Makreckis, Knoester, Cissé (Gruber, 106.), Ramírez (Civic, 76.) – Rommens, Maiga (Ben Romdhane, 46.) – Misidjan (Zachariassen, 46.), Abu Fani, Traoré (Kady, 70.) – Pesic (Varga B., 85.).
gól: Grahovac (104.), illetve Varga B. (111., 11-esből)
sárga: Herrera (90+1.), Hrelja (95.), Manojlovic (109.), Meijers (119.), illetve Maiga (8.), Misidjan (41.), Ben Romdhane (63.), Varga B. (90+5.), Knoester (102.)

2-2

Abu Fani totyogott kicsit, majd beverte a léc alá.

1-1

Ben Romdhane a jobb sarkot választotta.

Bajban a Fradi

15 perce maradt a magyar bajnoknak, hogy bevakarjon egy gólt. Különben marad a Konferencia Liga.

Vezet a Banja Luka!

Egy szöglet után Grahovacról került a labda a Fradi kapujába. Bár a lassítás alapján lehet, hogy öngól volt!

Megyünk tovább!

Jöhet a hosszabbítás Banja Lukában. A Fradinak gólt kell rúgnia, különben minden a tizenegyeseken múlik majd.

Olvasói sztorik