Magyar foci

Fiola Attilával erősített az Újpest

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Újabb korábbi Fehérvár-játékos igazolt Újpestre: ezúttal az 59-szeres magyar válogatott védő, Fiola Attila tette át a székhelyét a lilákhoz.

A 34 éves Fiola pályafutása Pakson indult, majd 2015 és 2016 között lehúzott egy idényt a Puskás Akadémiánál, az elmúlt nyolc évben pedig a Fehérvárban játszott.

A Vidiben összesen 218 tétmeccsen szerepelt, 2018-ban bajnoki címet, 2019-ben Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett a klubbal, amelynél június 30-án járt le a szerződése.

A válogatottban 2014 októberében, a Feröer-szigetek elleni idegenbeli Eb-selejtezőn mutatkozott be, amikor Dárdai Pál a félidőben cserélte be Nemanja Nikolics helyére. A válogatottban 59 fellépésén kétszer volt eredményes, az egyik gólját 2021-ben, a részben hazai rendezésű Eb-n a franciák ellen szerezte a Puskás Arénában.

Amióta a MOL megjelent főtámogatóként Újpesten, és a Fehérvárról érkező Bartosz Grzelak lett a lilák edzője, a svéd szakembert több korábbi játékosa (Gergényi Bence, Bese Barnabás, Mamoudou Karamoko és most Fiola) is követte.

Öt meccs után az Újpest ugyanúgy 6 ponttal áll az NB I-es tabellán, mint a Fehérvár.

Olvasói sztorik