Magyar foci

Gera Zoltán távozásáról beszélt a Vasas sportigazgatója

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

Ugyan még csak négy forduló ment le az NB II-es szezonból, a negyedik helyen álló Vasasnál az első vereség, a Tatabánya elleni hazai 0-1-et követően edzőváltás történt, Gera Zoltán ugyanis közös megegyezéssel távozott. Egyelőre a pótlását ideglenesen oldották meg, László András lép előre a második csapattól.

Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója nyilatkozott a váltás okairól a Sportalnak. Azt mondta, talán meglepő lehet az időzítés, de mivel eldőlt, hogy nem akarják közösen folytatni a munkát, így nem látták értelmét annak, hogy várjanak a válogatott szünetig.

„A szakmai munkának a nyilvánosság előtt zajló mérkőzéseken kívül számos más, komplex területe is van, többek között az edzésmunka, az erőnlétfejlesztés, fiatalok egyéni képzése.

Mint az élet minden területén, itt is voltak olyanok, amelyekkel elégedettek voltunk, és olyanok is, melyekkel kevésbé.

De úgy gondolom, hogy ezek nem tartoznak a nyilvánosságra. Mindvégig korrekt volt a munkakapcsolat, és korrektül is váltunk el” – mondta Nagy Miklós, aki elárulta, a cél nem változott, azaz fel akar jutni a Vasas az élvonalból, mert a keretösszetétel minőségben, játéktudásban még ugyanúgy az egyik legerősebb a mezőnyben.

A játékosként 97-szeres válogatott Gerát még februárban nevezték ki a Vasas élére, a mérlege 18 mérkőzésen 10 győzelem, három döntetlen és négy vereség. A Vasas az előző szezonban a várakozásokkal szemben lemaradt a feljutásról az NB II-ben.

Kapcsolódó
A meccs, amit a legtöbb fradista vélhetően gyorsan elfelejtene
Várakozáson alul teljesített a Ferencváros a bosnyák Borac Banja Luka elleni mérkőzésen az Európa Liga playoffkörében, a hazai 0-0 azt jelenti, hogy idegenben kellene kiharcolni a csoportkörös szereplést. Volt István királyos üzenet a tábor részéről, pirózás a vendégoldalon és sok-sok fejfogás a gyepen. Galéria a a Fradi-Banja Luka meccsről.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik