Magyar foci

A szaúdi bajnokság kiesőjétől igazolt szélsőt a Ferencváros

DANIEL KARMANN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
DANIEL KARMANN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Új játékos igazolását jelentette be vasárnap a Ferencváros labdarúgócsapata, a 31 éves Virgil Misidjan, becenevén Vura érkezik az NB I-es címvédőhöz. Az egyszeres suriname-i válogatott szélső legutóbbi csapata a szaúdi élvonalból kieső al-Tai volt.

„Marquinhos távozásával mindenképpen szerettünk volna a bal oldali, szélső támadó posztra egy olyan játékost igazolni, aki azonnal a segítségünkre tud lenni. Úgy gondoljuk, hogy Virgil mind játékstílusában, mind nagy tapasztalatával megfelel ennek a kritériumnak.

Gólerős játékos, aki a társainak és saját magának is helyzeteket tud kialakítani. Ezt már bizonyította az elmúlt évek során.

Az volt a cél, hogy egy olyan játékost szerződtessünk, aki azonnal be tud integrálódni. Játszott már sok helyen külföldön, sok tapasztalattal rendelkezik, úgyhogy bízunk benne, hogy kvalitásával nagyon hamar a csapat segítségére tud lenni” – idézi a klubhonlap a sportigazgatót, Hajnal Tamást.

Misidjan suriname-i szülők gyermekeként született Hollandiában, a Willem II akadémiájára került, ott i smutatkozott be a felnőttek között. A 2013-14-es szezonban a bolgár Ludogorechez szerződött, amellyel a többi közt öt bajnoki címet nyert, 206 meccsen 49 gólja és 36 gólpassza volt. Onnan a Bundesligába, a Nürnberghez vezetett az útja, az első bajnokiján pedig egyből pontot érő gólt szerzett. Sokáig alapember volt, majd a tavasszal sérülések hátráltatták, utána, ha pályára is lépett, inkább csereként.

A Nürnberg kiesett az élvonalból, Misidjan pedig a nyári felkészülés során térdsérülést szenvedett, több mint egy évig nem lépett pályára, majd miután csak perceket kapott a Nürnbergnél, visszatért a holland élvonalba, előbb a Zwolle, majd a Twente játékosa volt. Utóbbinál 71 mérkőzés jutott neki, amin 13 gólt és tíz gólpasszt termelt.

Az al-Tai hárommillió eurót fizetett érte tavaly nyáron, 30 meccsen négyszer volt eredményes és adott három gólpasszt. Csapata ugyanakkor az utolsó előtti helyen végzett és kiesett.

Kapcsolódó
„Lelkileg nagyon nehéz volt” – 55 nappal horrorsérülése után tért vissza Varga Barnabás
A csatár arcmaszkban játszotta végig az Újpest elleni derbit.
Olvasói sztorik