Magyar foci

„Lelkileg nagyon nehéz volt” – 55 nappal horrorsérülése után tért vissza Varga Barnabás

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Bőven van miért beszélni a Ferencváros és az Újpest szombat esti derbijéről: volt későn esett győztes gól (a Fradi szerezte), balhé az oldalvonal mellett, piros lappal (a már lecserélt Abu Fani kapta), valamint szurkolói trollkodás, amikor a ferencvárosi szurkolók egy távirányítós füstbombát robbantottak a vendégtáborban, ami aztán zöld füstbe borította a lila-fehér tábort.

Az egyik legfontosabb történés azonban Varga Barnabás visszatérése volt. A csatár 55 nappal az Európa-bajnokságon elszenvedett horrorsérülése után lépett ismét pályára, és végigjátszotta a derbit.

Varga Barnabás statisztikái az Újpest elleni derbin.

Varga a skótok ellen megnyert Eb-csoportmeccsen ütközött az ellenfél kapusával, ájultan zuhant a földre, majd hosszas ápolást követően, hordágyon hagyta el a pályát. Többszörös arccsonttörése és agyrázkódása volt, másnap meg is kellett műteni egy stuttgarti klinikán. Most is végig egy arcát védő maszkban futballozott.

„Bírtam a végéig, de azért elég rendesen elfáradtam. Sokat, két hónapot hagytam ki, az utóbbi hetekben viszont már rendesen edzettem, amennyire tudtam. Örülök neki, hogy egy ilyen meccsen tértem vissza” – mondta Varga a meccs után az M4-nek.

Lelkileg nagyon nehéz volt. Amikor a csapat tétmérkőzéseket játszik, főleg Bajnokok Ligája-mérkőzéseket, én meg a lelátóról nézem, az nem annyira jó érzés. De most már félreteszem ezt, mert hál’ istennek már tudok játszani

– mondta a 29 éves csatár, aki Svájc ellen gólt szerzett az Eb-n.

A Ferencváros eddig hibátlanul szerepel a bajnokságban, a Bajnokok Ligája-selejtezőben azonban elveszítette a dán Midtjylland elleni párharcot a selejtező harmadik körében, így az Európa Liga-selejtezőben folytatja, a playoffkörben a bosnyák Borac Banja Luka lesz az ellenfele.

Kapcsolódó
Földbe döngölték az al-Nasszrt, Cristiano Ronaldo félreérthetetlenül mutogatott csapattársainak
A portugál nehezen viselte, hogy győztes helyzetből bukta el csapata a kupadöntőt, ráadásul nem mindennapi módon.
Olvasói sztorik