Magyar foci

A 95. percben jött a dráma a fehérvári NB I-es meccsen

M4 Sport / Facebook
M4 Sport / Facebook

Ha nehezen is, de pontot tudott menteni a Fehérvár a Zalaegerszeg ellen a labdarúgó NB I 4. fordulójában. Így folytatódik a ZTE nyeretlen sorozata, azaz 2009 óta nem tud győzni a székesfehérváriak vendégeként.

A Fehérvár úgy várhatta a ZTE elleni meccsét, hogy látványosan gödörbe került, ahhoz képes, hogy a bajnokságban négy ponttal kezdett, az első párharcát pedig megnyerte a Konferencia Ligában, a legutóbbi három tétmeccsét már elveszítette Pető Tamás csapata. Ebben benne van az Omonia ellen elbukott párharc (gólt sem lőttek a fehérváriak), valamint az Újpest elleni 4-1-es zakó.

Mindezek után nem indult rosszul a hazai meccs a Vidi számára, Christensen már a 3. percben a keresztlécet találta el távolról, a folytatásban azonban fokozatosan vette át az irányítást a Zalaegerszeg, Tóthnak bravúrokat kellett bemutatnia, hogy őrizze a 0-0-át.

Pető próbált változtatni a szünetben, megint volt egy lehetősége Christensennek, de az 54. percben jött az elkerülhetetlen és vezetést szerzett a vendégcsapat: Bedi a 19 éves Dénes elé fejelte a labdát, aki aztán kicselezte Csongvait, mielőtt belőtte volna élete első NB I-es gólját.

A bekapott gól kicsit felrázta a Fehérvárt, a csereként beállt Kovács Patrik a 65. percben komoly helyzetbe került, de a kivetődő Gundel Takácsba lőtt egy szép akció végén. Maradtak még izgalmak a hajrára is, a 83. percben Holender találta el a kapufát, majd nem sokkal később, vendégoldalról Kiss a lécre lőtt. Maradt még egy fordulat a meccsbe, a legvégén szabadrúgás kapott a Fehérvár, Christensen emelését tovább fejelte Szerafimov, a 17 éves Kovács Patrik pedig a 95. percben pontot tudott menteni.

NB I, 4. forduló

Fehérvár FC – ZTE FC 1-1 (0-0)
Sóstói Stadion, 2763 néző, v.: Káprály

 

Fehérvár: Tóth B. – Melnyik (Huszti A., a szünetben), Spandler, Serafimov, Milicevic (Holender, 61.)- Csongvai, Bedi – Kovács M. (Stefanelli, a szünetben), Christensen, Katona M. (Kovács P., 61.) – Gradisar (Berki, 85.)

ZTE: Gundel-Takács – Safronov, Várkonyi, Medgyes (Nyíri, 63.)- Szendrei, Sankovic, Bakti (Németh D., a szünetben), Kiss B., Mim – Sajbán M., Dénes Cs. (Vogyicska, 78.)

gólszerző: Kovács P. (90+5.), illetve Dénes (55.)

sárga lap: Spandler (37.)

Kapcsolódó
A szaúdi bajnokság kiesőjétől igazolt szélsőt a Ferencváros
A 31 éves, egyszeres suriname-i válogatott Virgil Misidjan az NB I címvédőjének új játékosa.
Olvasói sztorik