Magyar foci

94. perces szabadrúgással jutott tovább a Puskás Akadémia a nagy gólok meccsén

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A Puskás Akadémia hazai környezetben 3-3-as döntetlent játszott az örmény Ararat együttesével, így 4-3-as összesítéssel továbbjutott a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének harmadik fordulójából, azaz már csak egy lépés választja el története első főtáblás szereplésétől.

Az első meccsen Soisalo 89. perces góljával nyert a Puskás Akadémia, amely hazai pályán gyorsan vezetést szerzett, Nagy Zsolt kegyetlenül bevágta a labdát a kapus szeme közé, és még a léc is besegített neki.

Hasonlóan látványos góllal egyenlített az Ararat, Szerobjan szintén a felső kapufát segítségül hívva csavart be egy szabadrúgást, majd a szünetben már az örmények álltak jobban, miután Harutjunjan tökéletes ívben küldte a labdát a bal felsőbe egy kisszöglet után legurított labdából.

A második félidő ideálisan indult a felcsútiak szempontjából, mivel Nagy Zsolt hamar egyenlített, amikor a hosszú oldalon érkezve bevágta Soisalo beadását.

Az örmények a Szolnokit könyökkel megütő kenyai Nondi kiállítása miatt a 62. perctől tíz emberrel játszottak, de így is visszavették a vezetést, Duarte ugyanis a 84. percben óriási gólt ragasztott Pécsi kapujába.

Ekkor hosszabbításra állt a meccs, de az utolsó szó a Puskás Akadémiáé volt, Favorov pazar szabadrúgásával ugyanis a magyar csapat jutott a következő körbe, amelyben az olasz Fiorentina lesz az ellenfele. A firenzei csapat 2023-ban és idén is döntőt játszott a Konferencia Ligában, de mindkétszer vesztett, előbb a West Ham United, majd az Olympiakosz ellen.

Konferencia Liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó:

Puskás Akadémia FC – Ararat (örmény) 3-3 (1-2)
Felcsút, Pancho Aréna, 1280 néző
v.: Genc Nuza (koszovói)
Puskás Akadémia:Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Szolnoki (Levi, 64.), Plsek (Favorov, 83.) – Soisalo (Komáromi, 54.), Nissilä, Nagy Zs. – Colley (Puljic, 46.).
Ararat: Kucser – Hovhanniszjan, Queiros, Junior Bueno, Grigorjan (Gbomadu, 76.) – Ambarcumjan (Duarte, 58.), Nondi, Harutjunjan (Tera, 71.) – Szerobjan, Rodríguez (Ocansey, 58.), Yenne.
gól: Nagy Zs. (8., 47.), Favorov (94.) illetve Szerobjan (40.), Harutjunjan (44.), Duarte (85.)
sárga lap: Szolnoki (62.), Komáromi (88.), Favorov (95.), illetve Ambarcumjan (21.), Rodríguez (31), Duarte (87.)
piros lap: Nondi (62.)
továbbjutott: a Puskás Akadémia, 4-3-as összesítéssel.

Kapcsolódó
Cseh ellenfél vár a Paksra a Konferencia Liga-főtábláért
Az izraeli Hapoel Beer-Seva nyolc emberrel fejezte be a csehek elleni visszavágót.
Olvasói sztorik