Magyar foci

A Honvéd új tulajdonosa azonnal szerződést bontott Csertői Auréllal

honvedfc.hu
honvedfc.hu

Felpörögtek az események a Budapest Honvéd FC-nél. A klub csütörtökön jelentette be, hogy a korábbi tulajdonos eladta 100 százalékos részesedését az ARAGO Sport Kft-nek, majd nem sokkal később a klubhonlapon azt is bejelentette, hogy szerződést bontottak Csertői Aurél vezetőedzővel.

A közlemény szerint a felek közös megegyezéssel intenek búcsút egymásnak, de valljuk be, az azért az nem életszerű, hogy Csertői önszántából, boldogan és dalolva állt fel az NB II-es kispadról három forduló, egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség után, hacsak nem éri valami súlyos sérelem, például az új vezetés még birtokon kívülről nem szólt bele az elmúlt hetekben olyan szinten a munkájába, a csapat összeállításába, amit nem türt tovább.

Egyébként bármalyik fél is kezdeményezte a szakítást, azért nem egyoldalú a felmondás, mert

a korrekt megoldás az, hogy az új tulajdonos az edző határozott idejű szerződésében szereplő havi munkabér hátralévő részét előre kifizetve teszi békéssé, „közös megegyezéssé” az elválást.

Az 58 éves szakember tavaly novemberben érkezett Kispestre és a 15. fordulóban ült először a kispadon. A 2023/2024-es szezonban húsz bajnokin irányította a Honvédot.

A klub később ad arról tájékoztatás, ki veszi át az együttes irányítását. A Honvéd jelenleg egy-egy győzelemmel, vereséggel és döntetlennel a nyolcadik helyen áll. A következő mérkőzése vasárnap lesz, amikor fogadja a sereghajtó Ajkát.

Olvasói sztorik