Magyar foci

Az ETO FC Győr megszerezte 20. külföldön született játékosát

www.eto.hu
www.eto.hu

A három NB I-es forduló után három vereséggel 2-7-es, azaz -5-ös gólkülönbséggel tök utolsó ETO FC Győr érthető módon erősít, amíg még lehet. A klub honlapján tette közzé az örömhírt, miszerint leigazolta a tunéziai válogatott Wajdi Sahlit, aki – és most tessék figyelni – „nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik”.

Ugyanis a francia-tunéziai kettős állampolgárságú labdarúgó a tunéziai a Club Africain (28 meccs 2 gól), a kazahsztáni Caspiy (17/5), görög Apollon Smyrnis (8/0), a montenegrói FK Sutjeska Nikšić (32/6), majd a szerb élvonalbeli FK Radnički (29/8) érintésével kötött ki Győrben. Idén életében először és eddig utoljára pályára lépett a tunéziai válogatottban is, és állítólag még valamelyik klubjával korábban a Konferencia Liga meccsek levegőjébe is beleszagolt.

A balszélső, támadó már 27 éves, így korából adódóan inkább zsoldosnak tűnik, mint befektetésnek a jövőbe. Ha hinni lehet a transfermarktnak, Sahli lesz a klub 28 fős felnőtt keretének a 20. nem Magyarországon született labdarúgója.

Megjegyezzük, az ETO FC Győr is azon kiemelt akadémiák közé tartozik, amelyek milliárdos állami támogatást kap évente, az adófizetők hite szerint azért, hogy e kiváltságos vállalkozások ne kényszerüljenek Sahli szerű zsoldosok szerződtetésére, hanem első sorban saját nevelésű és minőségi magyar labdarúgókat képezzenek, adjanak fel az első csapat keretébe.

A klubhonlapon az is olvasható, hogy Steven Vanharen sportigazgató kiemelkedő igazolásnak tartja Sahli érkezését, hiszen ő lesz az a labdarúgó, aki „hozza majd azt a minőséget és azokat az elemeket, amelyek jelenleg hiányoznak a pályáról”.

Olvasói sztorik