Magyar foci

Bognár György a klubtörténelmi siker ellenére panaszkodik

MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

Nem nyert Montenegróban, de így is továbbjutott a Paks a a Konferencia Liga negyedik fordulójába, miután a múltheti 3-0-ás hazai siker után kedd este 2-2-es döntetlent játszott az FC Mornar Bar vendégeként. A klub életében ez

történelmi siker, hiszen korábban még sosem jutottak tovább egyik európai kupában sem a harmadik fordulóból, nem játszhattak még csoportkörért.

A Paksi FC eddigi legnagyobb nemzetkötzi sikerét ugyanis a 2011–12-es szezonban érte el, amikor az Európa-liga első selejtezőkörében az andorrai UE Santa Colomát, a másodikban a norvég Tromsø IL-t ejtette ki, és csak a harmadikban bokutt el a skót Hearts ellenében.

A mérkőzést követően Bognár György vezetőedző ennek ellenére inkább panaszkodott, mondván, a célt ugyan elérték, hiszen a továbbjutásért utaztak Montenegróba, de

Hat nap alatt a harmadik tétmeccsünk volt, és mind a hármon hiányzott a dinamika a játékunkból, amire nekünk szükségünk van. Egy hónap alatt kilenc mérkőzést játszottunk, regenerálódnia kell a csapatnak. Utazunk állandóan, nem tudunk frissülni, ez a tempó így nagyon sok.

Bognár ennek tulajdonítja, hogy már az első perctől azt érezte, nincs meg az a ritmus, amivel játszani szoktak, sántított a csapatjáték, ugyanakkor ennek ellenére az hazai csapat 2-1-es vezetésénél sem gondolta, hogy veszélyben lenne a továbbjutás.

„Kénytelenek vagyunk két nap szabadnapot adni a srácoknak, mellyel próbálunk valamilyen szinten kompenzálni” – idézte a klubhonlap a paksi vezetőedző megoldóképletét a sokmeccses problémára.

A paksiak 12-szeres válogatott középpályása hasonlóan vélekedett. Vécsi Bálint is kiemelte, azért gondolták csak, hogy nem lesz könnyű dolguk a kupavisszavágón, mert sokadik tétmérkőzést játssza a csapat rövid idő alatt.

„A háromgólos előnyünk egy kicsit megnyugtató volt, ennek ellenére nem tudtunk nyugodtan futballozni. 2-2 lett, ami abból a szempontból jó, hogy nem kaptunk ki, ennek örülünk, de a legfontosabb a továbbjutás volt, megcsináltunk.

Az, hogy kit kapunk a playoffban, mindegy, mostantól a hétvégi bajnokinkra kell koncentrálnunk

– fogalmazott a mérkőzést követően Vécsei Bálint

Olvasói sztorik