Magyar foci

Akár súlyosabb vereségbe is beleszaladhatott volna a Paks

A Paks kétgólos vereséget szenvedett a Zalaegerszeg otthonában a labdarúgó NB I harmadik fordulójának szombati játéknapján.

A közepes iramú első félidő sok technikai hibát hozott mindkét oldalon. Helyzetek akadtak itt is, ott is, a nagyobbak a paksi kapu előtt. Bár a vendégek valamivel többet birtokolták a labdát, a vezető találat megszerzése után is a hazaiak voltak veszélyesebbek, akár meg is duplázhatták volna előnyüket, de előbb Sajbán hibázott ziccerben, majd Dénes lövését védte Simon.

A második játékrészt Mim 22 méterről eleresztett életerős lövése vezette fel, mely után a keresztlécen csattant a labda, centimétereken múlt az újabb gól. Bognár György, a vendégek vezetőedzője négyet is cserélt a szünet után, próbálta erősíteni a támadó szekciót, de ez nem segített, sőt.

Hiába volt többet a labda a Paksnál, a házigazda jóval több veszélyt jelentett a kapura, és előbb megduplázta előnyét, majd végleg eldöntötte a három pont sorsát.

Akár nagyobb arányban is vezethetett volna, de Simon többször nagyot védett.

A hajrában szerzett paksi találat már csak az eredmény kozmetikázására volt elég, s bár Böde az utolsó percben még eltalálta a kapufát, az újabb gól már nem jött össze

NB I, 3. forduló

Zalaegerszegi TE FC – Paksi FC 3-1 (1-0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2379 néző
v: Pintér
ZTE: Gundel-Takács – Szendrei, Várkonyi, Safronov, Medgyes – Dénes (Csóka, 83.), Sajbán, Sankovic, Kiss B., Mim – Bakti (Németh D., 58.)
Paks: Simon – Vas, Kinyik, Lenzsér – Kovács K., Balogh B., Vécsei (Windecker, a szünetben), Gyurkits (Haraszti, 56.), Silye (Ötvös, 75.) – Tóth B. (Böde, 56.), Zimonyi (Szabó B., a szünetben)
gól: Bakti (21.), Mim (62.), Németh D. (68.), illetve Ötvös (83.)
sárga lap: Bakti (50.), illetve Gyurkits (51.), Haraszti (77.), Lenzsér (80.)

(MTI)

Kapcsolódó
Diósgyőrben jobban ment a Fradinak, mint a BL-ben
A címvédő a második meccsét is megnyerte az NB I új szezonjában.
Olvasói sztorik