Magyar foci

Alaposan kicentizte, az utolsó pillanatban nyert a Paks és a Puskás Akadémia

Az előző szezonban ezüstérmes, kupagyőztes Paks a hajrában szerzett góllal 2-1-re nyert a vendég Újpest ellen. Ugyancsak az utolsó pillanatban győzött a Puskás Akadémia, amely csaknem másfél év után verte meg újra a Zalaegerszeget.

A Paks három nappal azután lépett ismét pályára, hogy csütörtökön, Larnacán továbbjutott a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, a vendégeknél pedig a válogatott támadó, Csoboth Kevin nem került be a meccskeretbe, miután a játékjogának értékesítése kapcsán a klub tárgyalásban áll.

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a felek már megegyeztek, s a futballista vasárnap orvosi vizsgálatra utazott a svájci St. Gallenhez.

Az első félidőben a hazaiak szereztek vezetést egy öngóllal, a labda a menteni igyekvő Nunes lábáról pörgött a kapuba. A hajrában jóval közelebb állt a gólhoz a Paks, mégis a vendégeknek jött össze az egyenlítés, miután Brodic és Ljujic összjátékát követően utóbbi a kapuba bombázott.

Az utolsó percekben mindkét csapat hajtott a győztes találatért, s ez végül az exújpesti Windecker révén a Paksnak jött össze (2-1).

NB I, 2. forduló

Paksi FC – Újpest FC 2-1 (1-0)
Paks, 3765 néző, v.: Karakó
Paks: Szappanos – Ötvös, Kinyik, Lenzsér – Kovács K., Mezei (Vécsei, 75.), Papp K. (Windecker, 60.), Balogh B., Silye (Horváth K., 85.) – Szabó B. (Zimonyi, 75.), Tóth B. (Böde, 60.)
Újpest: Piscitelli – Bese, Nunes, Gergényi – Baranyai (Simon, 63.), Tajti (Keita, 74.), Radosevic (Brodic, a szünetben), Tamás – Dékei (Geiger, a szünetben), Ljujic (Mucsányi, 92.) – Karamoko
gól: Nunes (36., öngól), Windecker (92.), illetve Ljujic (81.)
sárga lap: Kovács K. (24.), Kinyik (32.), Mezei (45.), illetve Gergényi (35.), Ljujic (65.)

A nap másik mérkőzésén az előző idényben bronzérmes és a Konferencia-liga selejtezőjében is érdekelt Puskás Akadémia 2-1-re legyőzte otthon a Zalaegerszeget. A hazaiak egy szöglet után Plsek fejesével már az ötödik percben előnybe kerültek, ezt a 65. percben szinte a semmiből egyenlítette ki a ZTE Sajbán révén.

A győztes gól a 90. percben esett, amikor a csereként beállt Komáromi nagyszerű beadását a válogatott Nagy Zsolt fejelte a zalai kapuba (2-1).

NB I, 2. forduló

Puskás Akadémia FC  – Zalaegerszegi TE 2-1 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna
v: Csonka
Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill (Komáromi, 53.) – Szolnoki (Favorov, 71.), Plsek – Nissila (Vékony, 92.), Soisalo (Levi, 53.), Nagy Zs. – Colley (Puljic, 71.)
ZTE: Gundel-Takács – Szendrei, Várkonyi, Safronov, Medgyes – Sajbán, Sankovic, Kiss B. – Dénes (Vogyicska, 76.), Mim, Németh (Croizet, 54.)
gól: Plsek (5.), Nagy Zs. (90.), illetve Sajbán (65.)
sárga lap: Nagy Zs. (37.), Szolnoki (50.), Maceiras (62.), illetve Medgyes (44.)

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik