Magyar foci

A Debrecen légiósa nagyon meglepte az NB I-es újonc kapusát

M4 Sport
M4 Sport

Az újonc Győr 3-0-ra kikapott a vendég Debrecentől a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Az első félidőben a hazaiak birtokolták kevesebbet a labdát, ennek ellenére a kapura ők voltak veszélyesebbek, de a szünetig egyik csapatnak sem sikerült gólt szereznie. Érdekes, ritkán látható jelenetből azonban így sem volt hiány,

a 38. percben ugyanis a debreceniek kapuján lévő hálót kellett megjavítani, mert a bal felső saroknál elengedett.

A létrával érkező pályamunkásnak egy perc alatt sikerült rögtönzött megoldással a kapuvashoz rögzítenie a hálót, így rövid kényszerszünet után folytatódhatott a játék.

A fordulás után aztán öt perc alatt kétszer volt eredményes a vendégegyüttes, ami hidegzuhanyként hatott a hazai szurkolókra: előbb Domingues használta ki Ruisz kapus rossz helyezkedését, majd Dzsudzsák nagyszerű beadását bólintotta a kapuba Bárány. Innentől kezdve a vendégek átadták a kezdeményezés lehetőségét a Győrnek, berendezkedtek az állás megőrzése céljából a biztos védekezésre, majd öt perccel a vége előtt a csapatban ezen a meccsen bemutatkozó, csereként beállt Silue góljával végleg eldöntötték a három pont sorsát.

A Debrecen ezzel a meccsel kezdte az NB I-es szezont, mivel az első fordulóra kiírt, címvédő Ferencváros elleni találkozóját elhalasztotta a városban rendezett fesztivál miatt. A győriek egyelőre két vereségnél tartanak, a nyitókörben a szintén újonc Nyíregyháza vendégeként kaptak ki 2-1-re.

A meccs góljait itt lehet megnézni.

NB I, 2. forduló:

ETO FC Győr – Debreceni VSC 0-3 (0-0)
Győr, 4000 néző
v.: Bognár
Győr: Ruisz – Vera, Bitri, Boldor, Csontos – Anton (Bánáti, 64.), Tóth R. (Lukic, 81.) – Gavric (Diarra, 64.), Skvarka, Bumba – Krivokapic (Farkas B., 46.).
Debrecen: Megyeri – Stojkovic, Lagator, Pellumbi, Ferenczi – Ojediran, Szűcs – Vajda (Szécsi, 71.), Dzsudzsák (Dreskovic, 77.), Domingues (Sagojan, 86.) – Bárány (Silue, 77.).
gól: Domingues (55.), Bárány (60.), Silue (85.)
sárga lap: Lagator (47.)

 

A forduló további programja:
szombaton játsszák:
Fehérvár FC – Diósgyőri VTK 16.00
Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE 19.45
MTK Budapest – Nyíregyháza Spartacus 19.45

 

vasárnap játsszák:
Puskás Akadémia – Zalaegerszegi TE 18.50
Paksi FC – Újpest FC 18.50

Olvasói sztorik