Magyar foci

Cipruson is nyert, könnyedén jutott tovább a Paks a Konferencia Ligában

Paksifc.hu
Paksifc.hu
Háromgólos előnnyel érkezett a Paks Ciprusra az AEK Larnaca elleni Konferencia Liga selejtező második körének visszavágójára. A paksiak előzetesen éles meccsre számítottak, azonban maximum a ciprusi meleg izzasztotta meg őket, ugyanis a hazaiak nem sok veszélyt jelentettek a Magyar Kupa-győztes továbbjutására.

A Paks kettős győzelemmel jutott tovább a ciprusi AEK Larnacával szemben a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének második fordulójából, mivel hazai háromgólos sikerét követően csütörtökön idegenben is nyert, mégpedig 2-0-ra.

A Larnacában nem volt a keretben Gyurcsó Ádám, akivel kapcsolatban azt rebesgették a visszavágó előtt, hogy a továbbiakban nem számít rá a ciprusi szakvezetés, míg az első meccshez képest a paksiaknál mindössze egy helyen változott a kezdő, az odavágón sérülést szenvedő Hahn helyére Tóth Barna került be.

A Paks már a mérkőzés elején kontrákra rendezkedett be, a ciprusiak ugyan többször is tudtak veszélyeztetni, olyankor azonban Szappanos mindig a helyén volt,

egyszer pedig a játékvezető segítette ki a magyar csapatot, amikor Lenzsér a tizenhatoson belül egyértelműen elkaszálta Cabrerat, azonban Cibelli sípja néma maradt.

A második selejtezőkörben még nem kötelező a VAR használata, így videózásra nem volt lehetőség, a játék mehetett tovább.

Bár a ciprusiak játszottak mezőnyfölényben, a gólokat a visszavágón is a Paks szerezte, az elsőt a 19. percben, amikor az oldalvonal mellől az első meccsen óriási gólt szerző Haraszti végzett el egy szabadrúgást, aki a ciprusi kapus meglepetésére nem középre ívelte a labdát, hanem a kapu jobb alsó sarkába tekert.

A második gól a 42. percben született: a saját térfeléről kapott egy indítást a leshatárról kilépő Papp Kristóf, aki, miután bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, a bal lába felé csinált egy cselt, majd higgadtan a kapu bal oldalába passzolt.

A második félidőben próbálkozott tovább a Larnaca, de egy kapufánál nem kerültek közelebb a gólhoz, így a Paks kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel lépett túl ciprusi ellenfelén,

és készülhet a selejtező harmadik körére, ahol a montenegrói második, FK Mornar lesz az ellenfele.

Ez a siker azt is jelenti, hogy négyből négy magyar csapat érte meg az augusztust az európai kupaporondon: a Paks, a Puskás Akadémia és a Fehérvár a Konferencia Liga, míg a Ferencváros a Bajnokok Ligája következő körére készülhet.

Olvasói sztorik