Magyar foci bajnokok ligája

BL: Zachariassen pazar gólt emelt, idegenben is nyert a Fradi

Szigetváry Zsolt / MTI
Kristoffer Zachariassen szerezte meg a Fradi vezető gólját
Szigetváry Zsolt / MTI
Kristoffer Zachariassen szerezte meg a Fradi vezető gólját
A hazai 5-0-s győzelme után idegenben 2-1-re győzött a Ferencváros labdarúgócsapata a walesi The New Saints ellen a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának visszavágóján.

Az első félidő játékára alaposan rányomta a bélyegét, hogy a párharc már a nyitó felvonás alkalmával eldőlt. Többnyire mezőnyharc zajlott a pályán, de így is a Ferencváros birtokolta többet a labdát és az ellenfél kapujához is többször jutott el. Közvetlenül a szünet előtt aztán az első meccsen is eredményes Zachariassen kiugratásból talált a hálóba egy szép emeléssel.

Térfélcserét követően is folytatódott a két büntetőterület közötti mezőnyjáték, melyet a Ferencváros 11-ese tört meg. A büntetőt az egyik nyári szerzemény, Rommens váltotta gólra.

A hátralévő szűk félórában csendesen csordogált a találkozó, a hazaiak nem tudtak, a vendégek pedig már nem akartak gólra törően futballozni. A hosszabbításban aztán a walesi csapatnak váratlanul összejött a becsületgól, így a nyáron kinevezett holland Pascal Jansen irányítása alatt először kapott gólt a Ferencváros, amely így magabiztosan lépett a következő körbe.

A magyar bajnok így már legrosszabb esetben is a Konferencia Liga főtábláján lesz érdekelt ősszel, míg a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájához további két párharcot kell nyernie. A következőt valószínűleg a Midtjylland ellen, ugyanis a dán bajnok háromgólos előnyből várja a szerdai visszavágót az andorrai Santa Coloma ellen.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, visszavágó

The New Saints (walesi) – Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)
Oswestry
v.: Damian Sylwestrzak (lengyel)
The New Saints: Roberts – Baker (Marshall, 63.), Davies (Pask, 63.), Bodenham – Daniels, Holden (Clark, 80.), D. Williams, Brobbel (Bradley, 63.), Redmond – McManus (J. Williams, 75.), Young
Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Cissé (Abena, 72.), Gustavo, Ramírez – Maiga (Abu Fani, 63.), Zachariassen, Rommens – Traoré (Gruber, 72.), Pesic (Kady, 63.), Kehinde (Katona, 85.)
gól: Daniels (90+1.), illetve Zachariassen (43.), Rommens (62., 11-esből)
sárga lap: Brobbel (21.), Baker (60.), McManus (68.)
továbbjutott: a Ferencváros kettős győzelemmel, 7-1-es gólkülönbséggel

Olvasói sztorik