Magyar foci

Újpesten nyert a Puskás Akadémia, ikszeltek a kupacsapatok

Kovács Tamás / MTI
Lamin Colley duplázott Újpesten
Kovács Tamás / MTI
Lamin Colley duplázott Újpesten
Rosszul kezdte a 2024-25-os szezont a tulajdonosváltáson átesett Újpest FC, amely hazai pályán 2-1-re kikapott a legutóbbi kiírásban bronzérmes Puskás Akadémiától.

Kezdeményezően lépett fel a nyáron alaposan átalakult Újpest, amelynek lendületét csak a szurkolók füstbombái törték meg, ugyanis néhány percre félbeszakadt a mérkőzés. A fölényben futballozó lilák első helyzetére bő negyedórát kellett várni, amikor Tamás próbálkozását védte vetődve a felcsúti kapus. Nem sokkal később még közelebb jártak a gólhoz a fővárosiak, azonban Ljujic közelről a kapufára fejelte a labdát.

A vendégek első kapura lövésére harminc percet kellett várni, Nagy Zsolt ugyan célt tévesztett, viszont ezt követően felbátorodott a Puskás Akadémia, amely uralta a játékot a szünetig hátralévő időben, gól ugyanakkor nem született.

Az első félidő is élvezetes futballt hozott, de a másodikra még tudtak emelni a színvonalon a játékosok. Mindkét csapat támadólag lépett fel, előbb az újpesti kapuban Piscitelli, majd a túloldalon Pécsi is nagy bravúrral védett. Bő tíz perc elteltével a hazai hálóőr még egy nagyot védett, azonban a kipattanót már Colley a kapuba fejelte (0-1), de nem örülhetett sokáig a vendég együttes, mert Ljujic hatalmas gólt lőtt a jobb felső sarokba (1-1).

A gólzápor – öt perc alatt három találat – újabb felcsúti vezetést eredményezett, Colley ezúttal szöglet után volt eredményes lábbal (1-2).

Hátrányban az Újpest mindent egy lapra feltéve rohamozott az utolsó félórában, meg is voltak a helyzetei az egyenlítéshez, azonban minden kimaradt, ahogy a túloldalon a szórványos kontráknál is, így az átalakult fővárosi klub vereséggel kezdte az új idényt.

A Magyar Kupa-címvédő Paksi FC 2-2-es döntetlent játszott a Diósgyőr otthonában úgy, hogy a hazaiak a 86. percben egyenlítettek. A Kecskemét 0-0-s döntetlent ért el a Konferencia Liga selejtezőjében is szereplő és a mérkőzést emberhátrányban befejező Fehérvár ellen.

NB I, 1. forduló

Újpest FC – Puskás Akadémia FC 1-2 (0-0)
gól: Ljujic (59.), illetve Colley (56., 60.)

 

Diósgyőri VTK – Paksi FC 2-2 (1-0)
gól: Rakonjac (40.), Edomwonyi (86.), illetve Böde (47.), Windecker (81., 11-esből)

 

Kecskeméti TE – Fehérvár FC 0-0

Olvasói sztorik