Magyar foci

Nyíregyházi siker az újoncok nyitófordulós csatájában

A Nyíregyháza Spartacus 2-1-re legyőzte a hozzá hasonlóan újonc vendégét, az ETO FC Győr csapatát a labdarúgó NB I pénteki nyitónapján.

A legutóbb még a másodosztályban futballozó csapatok Mezőkövesden kezdték meg az – immár élvonalbeli – idényüket, mivel a másodosztályból bajnokként feljutott Nyíregyháza még nem vehette birtokba a felújított stadionját. Az NB II-ben mindkét találkozót a nyírségiek nyerték a legutóbbi szezonban.

Az NB I-ben 3344 nap után találkoztak ismét a felek, a visszatérés rögtön győri helyzettel indult, vezetést azonban a nyírségiek szereztek, miután Kovácsréti lövése után ért győri kezet a labda a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig ki is használta a Spartacus (1-0).

A fordulás után a félpályánál adott el egy labdát a szünetben kettős cserével frissítő ETO védelme, gyors ellentámadásból pedig kétgólosra növelte előnyét a Nyíregyháza (2-0). Gyurákovics bravúrja kellett ahhoz, hogy ne legyen még nagyobb a kisalföldiek hátránya, ugyanakkor a vendégek előtt is adódtak nagy lehetőségek.

A friss szerzemény Krivokapic szép cselek után a tizenhatoson kívülről eleresztett lövésével szépített is az ETO (2-1), ezzel nyitottá vált a hajrá, újabb gól azonban már nem esett: kilencéves szünet után a Nyíregyháza tért vissza győzelemmel az NB I-be.

A nap másik mérkőzésén az MTK Budapest a 92. percben szerzett góllal 1-0-ra nyert a Zalaegerszeg otthonában.

NB I, 1. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – ETO FC Győr 2-1 (1-0)
gól: Kovácsréti (28., 11-esből), Beke (55.), illetve Krivokapic (78.)

 

Zalaegerszegi TE FC – MTK Budapest 0-1 (0-0)
gól: Jurina (90+2.)

(MTI)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik