Magyar foci

Bognár György: Jóra használtuk fel a vereséget

paksifc.hu
paksifc.hu

A Paks háromgólos győzelmet (3-0) aratott ciprusi vendége, az AEK Larnaca felett csütörtökön a labdarúgó Konferencia Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

Bognár György vezetőedző sokkal mosolygósabban nyilatkozott, mint két hete tette, mint a Corvinul elleni szintén hazai pályán megvívott, azonban 4-0-ra elvesztett Európa Liga selejtező után, azonban kitért arra a mérkőzésre is.

„A két héttel ezelőtti vereséget jóra használtuk fel, az utóbbi időben helyrerázódott a mentális egység a csapaton belül. Ma abszolút megérdemelten nyerünk, jobban játszottunk ellenfelünknél, de azt is látni kell, hogy a Larnacát jó játékosok alkotják és ez a párharcnak még csak az első félideje volt. Egységes volt a csapatjáték, védekezésben azokat a váltásokat , amit alkalmazni szoktunk, jól működtek most, két héttel ezelőtt nem. Kisegítették egymás a játékosok, kevés volt a helyezkedési hiba ezúttal és a futómennyiségekkel is elégedett vagyok, koncentrált volt a csapat” – fogalmazott a Paks edzője a 3–0-s siker után.

Ez a súlyos vereséget követő építkezés azért is érdekes, mert a Paks a 2023/24-es bajnokság elején emlékezetesen nagy verést kapott a Fraditól (6-1), majd eztán kezdett Bognár György csapata menetelésbe, hosszú győzelmi sorozatba, és a bajnokság végén kupagyőzteséként – épp a Fradival szemben –, míg az NB I-ben ezüstérmet szerzett. Így meglehet, a Corvinul hatalmas pofonja újra jót tesz a paksiakkal, és ezúttal a nemzetközi porondon menetelnek majd.

A második gólt szerző, Hahn János sérülése okán pályára lépő Tóth Barna is nyilatkozott, a csatár szerint fizikális mérkőzést játszottak, de arra is készültek.

„Tudtuk, hogy meg kell nyernünk a párharcokat. Egyelőre előnyben vagyunk, de az biztos, nagyon nehéz visszavágó lesz. Cipruson meg kell tartanunk az előnyünk. Két hete, az első mérkőzésünkön senkinek nem volt jó napja, mindenki átgondolta, miben hibázott, és azóta próbáltuk a lehető legjobban rendezni a sorokat, ez már a múlt héten, a Corvinul otthonában is megmutatkozott. Ami a gólomat illeti, nagyon örülök, nagyon vártam már rá, remélem, ezzel most átszakadt a gát” – idézte a klub honlapja a termetes csatárt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik