Magyar foci bajnokok ligája

Kiütéses győzelemmel rúgta be a Fradi a Bajnokok Ligája kapuját

Adrián Zoltán / 24.hu
Zachariassen és Marquinhos is betalált, simán nyert a Ferencváros
Adrián Zoltán / 24.hu
Zachariassen és Marquinhos is betalált, simán nyert a Ferencváros
Nagyszerűen kezdte meg idei Bajnokok Ligája-szereplését a Ferencváros labdarúgócsapata, amely 3-0-s félidő után 5-0-ra elgázolta a walesi The New Saints együttesét a selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

Már az összecsapás első perceiben látszódott, hogy ez a walesi csapat nem képvisel olyan erőt, mint a KÍ Klaksvík, amely tavaly júliusban csúnyán megtréfálta a magyar bajnokot. A TNS játékosai olyan gyermeteg hibákat követtek el a 16-oson belül és annak előterében, hogy csak az idő volt kérdéses, mikor szerez vezetést a Fradi.

Adrián Zoltán / 24.hu

Nem kellett sokáig várni, a 15. percben Adama Traoré úgy bólintott az ötös jobb sarkától a kapu jobb sarkába, mintha a kapus nem is hinné el, hogy ebből gól lesz (1-0).

Adrián Zoltán / 24.hu

Lendületben maradtak a hazaiak, az első félidőben a legtöbb labdaérintést produkáló Gustavo hosszú indítását Zachariassen mellel tette Pesic elé, akinek visszagurítását Traoré lőtte a kapu jobb oldalába (2-0).

A 24. percben újabb sakk-matt: Marquinhos húzta meg az akciót a bal szélen, nagyon okosan gurított középre, Zachariassen pedig tökéletesen érkezett (3-0).

Adrián Zoltán / 24.hu

A walesiek a legnagyobb helyzetet a 42. percben Williams hagyta ki, aki szűk 20 méterről a lécet döntette meg.

Szünet után ugyanolyan elánnal folytatta a Fradi, mint addig, az 55. percben Traoré egy újabb fejessel mesterhármast ért el (4-0), majd hat perccel később Zachariassen kapott egyet a lábára a 16-oson belül Williamstól, a büntetőt Marquinhos simán beverte a kapuba (5-0).

Adrián Zoltán / 24.hu

A formalitásnak tűnő visszavágót jövő kedden 20 órától rendezik idegenben, a párharc győztese a dán Midtjylland és az andorrai Santa Coloma továbbjutójával találkozik a harmadik körben, a vesztes az Európa-liga kvalifikációjában folytatja a szereplését. Abban a párharcban a dánok vannak előnyben, miután idegenben 3-0-ra nyertek.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés

Ferencvárosi TC – The New Saints (walesi) 5-0 (3-0)
Groupama Aréna, 16 231 néző, v.: Guillermo Cuadra (spanyol)
Ferencváros: Dibusz – Makreckis (Botka, 76.), Cissé, Gustavo (Knoester, 83.), Ramírez – Rommens, Maiga (Tóth, 76.) – Traoré, Zachariassen, Marquinhos (Owusu, 76.) – Pesic (Kady, 76.)
The New Saints: Roberts – Daniels, Pask, Bodenham, Davies (Baker, 89.) – Clark (Bradley, 89.), Smith, Redmond (D. Williams, 63.) – Brobbell, Young (McManus, 76.), J. Williams (Holden, 63.)
gól: Traoré (15., 21., 54.), Zachariassen (24.), Marquinhos (62., 11-esből)
sárga lap: Marquinhos (63.), illetve Williams (50.)

Olvasói sztorik