Magyar foci

Marco Rossi Lisztes Krisztiánról: Ha elhiszi magáról, hogy már most sztár, akkor megy a tartalékok közé

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Ifjabb Lisztes Krisztián a nyáron az Eintracht Frankfurthoz igazol a Ferencvárostól. A német klub már korábban megvette a támadó játékjogát, de még egy szezonra kölcsönadta az FTC-nek, és ugyan 34 meccs jutott neki a csapatban, 21 alkalommal is csak csereként állt be, tízszer pedig lecserélték, azaz mindössze három meccset játszott végig klubjában, abból az egyik a Nagyecsed elleni kupamérkőzés volt. Tíz góllal és hat gólpasszal zárta a mögöttünk hagyott idényt.

A sportbuzzer.de a szövetségi kapitány, Marco Rossi véleményét kérte ki az Európa-bajnoki keretbe tartalékként jelölt Lisztesről. Az olasz edző a 19 éves játékos kapcsán elmondta, jól döntött, hogy a Frankfurtot választotta, amelyről neki is vannak személyes emlékei, ugyanis az 1996-97-es szezonban, még a másodosztályban volt a klub játékosa. Rossi elárulta, ismeri a környezetet és tudja, hogy az Eintracht korábban is remek hely volt a fiatal tehetségek számára.

„Krisztiánban nagy potenciál rejtőzik, őt tartják a magyar válogatott feltörekvő reménységének. (…) De teljesítenie kell, ha meg akarja állni a helyét. Tiszta fejjel kell gondolkodnia, és gyorsan megértenie, mik a fontos dolgok, különösen Németországban. Minél előbb, annál jobb neki, és mindannyiunknak.

Ha azt hiszi, hogy már egy sztár, akinek ingyen adnak bármit is, akkor a Regionalligában találja magát a frankfurti tartalékok közt

– idézi Rossit a cikk, amit a csakfoci.hu vett észre.

A kapitány már korábban is kritikus hangot ütött meg Lisztessel kapcsolatban. Az Európa-bajnoki keret kihirdetésekor például azt mondta róla, hogy rengeteg mindenben jó, de majdnem ugyanaz a játékos, mint egy éve, azaz nem fejlődött a legutóbbi szezonban.

Kapcsolódó
Fájdalomban játszotta végig az Eb-t, hónapokat hagyhat ki a megműtött spanyol kapus
Könnyen lehet, hogy Unai Simón csak a téli szünet után játszhat ismét az Athletic Bilbaóban.
Olvasói sztorik