Magyar foci

Bognár György: „Böde Danit nem tudom az első perctől játszatni”

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Paksi FC csütörtökön 2-0-ra ugyan nyert a Corvinul Hunedoara vendégeként, de miután egy hete hazai pályán 0-4-es vereséget szenvedett, ez a győzelem csak kozmetikázásra volt elegendő, így Bognár György csapata kiesett az Európa Liga 1. selejtező körében.

A Paks edzője az odavágó, az arcpirító vereség után úgy fogalmazott:

Szerintem a játékosaink többet gondoltak magukról, mint amik, és a probléma ott van, hogy én is

A csütörtöki győztes visszavágó után pedig így szólt a bognári értékelés:

„Úgy gondolom, a két mérkőzés alapján a Corvinul megérdemelten jutott tovább. Ellenfelünk különösen az első mérkőzésen játszott sokkal jobban, mint mi. Ma elégedett vagyok a csapatommal, helyére raktunk dolgokat, jól játszottunk, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Sajnos a továbbjutásról az első találkozónk döntött.

Bánom, hogy Böde Dánielt nem tudom az első perctől játszatni, mindig meg kell találnunk az optimális harminc-negyven percet.

A 2. paksi gólt fejelő csatár számára mindenképpen megtisztelő az edzői értékelés utolsó mondata, ugyanakkor az árulkodó, hogy Bognár még mindig kénytelen 30-40 perces atomfegyverként tekinteni a már 37 éves Böde Danira.

A Paks ezzel búcsúzott az EL-től, az európai Konferencia Liga-selejtezőkben pedig a ciprusi Larnaca, vagyis Gyurcsó Ádám csapata ellen folyathatja nemzetközi szereplését.

Európa Liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó

Corvinul Hunedoara  – Paks 0-2 (0-0)
Gólszerző: Könyves (78.), Böde (89.)

Továbbjutott a Corvinul Hunedoara 4-2-es összesítéssel.

Olvasói sztorik