Magyar foci

„Tisztában vagyok vele, hogy ez az igazolás előrelépésnek számít a karrieremben” – a horvát foci óriásánál kötött ki a Fraditól távozó védő

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Dinamo Zagrebhez igazolt Samy Mmaee, aki az elmúlt három és fél évben a Ferencvárosban futballozott.

A belga születésű, de tízszeres marokkói válogatott védő szerződése június 30-án járt le a Fradinál, így a huszonötszörös horvát bajnok és tizenhétszeres kupagyőztes Dinamo átigazolási díj kifizetése nélkül szerezte meg.

A horvát csapat honlapja megemlíti, hogy a 27 éves Mmaee a magyar csapattal az elmúlt három idényben egyaránt eljutott valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe, kétszer az Európa Ligában, legutóbb pedig a Konferencia Ligában, sőt tavaly és tavalyelőtt a tavaszt is megérte a magyar csapat.

„A Fradinál több korábbi Dinamo-játékos is a csapattársam, és közülük Amer Gojak sok szép dolgot mesélt a horvát csapatról. Tisztában vagyok vele, hogy ez az igazolás előrelépésnek számít a karrieremben, és a céljaim világosak: szeretnék bajnokságot nyerni, valamint bejutni a Bajnokok Ligájába, és ott minél több pontot szerezni a csapattal” – nyilatkozta a Dinamo honlapján Mmaee.

Aki négyszeres bajnokként és egyszeres kupagyőztesként távozott a Fraditól, amelyben összesen 103 tétmeccsen szerepelt, és 6 gól, valamint 4 gólpassz került a neve mellé.

Olvasói sztorik