Magyar foci

Csoboth és Botka iránt is érdeklődnek külföldi klubok

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Menedzsere szerint elérkezett az idő, hogy a magyar labdarúgó-válogatott támadója, Csoboth Kevin külföldre igazoljon. Filipovics Vladan az M1-nek pénteken elárulta: a németországi Európa-bajnokság előtt is volt érdeklődés az Újpest támadója iránt, a skótok elleni csoportmérkőzést a 100. percben eldöntő találata pedig sokat jelent, mivel európai és világszinten is ismertté vált a neve.

A menedzser elmondta, több országból akadnak érdeklődők, a sajtóban felbukkant csapatneveket (Celta Vigo, Twente) a menedzser nem erősítette meg és nem is cáfolta.

A játékosnak ugyanakkor érvényes szerződése van az Újpesttel, így a klubnak is el kell fogadnia az esetleges ajánlatot.

„Ha nézzük a játékos karrierjét, szerintem neki lépni kell tovább” – vélekedett, hozzáfűzve: a válogatottnak is többet tudna segíteni, ha egy erősebb bajnokságban jobb futballistává válna.

A Ferencváros válogatott védője, Botka Endre kapcsán megerősítette: van szaúdi és emírségekbeli ajánlata, miként európai érdeklődők is, ugyanakkor jelenleg meghatározó játékos a Ferencvárosnál.

Nem lenne rossz magát kipróbálnia külföldön, mert olyan szinten van, hogy tudna ott játszani

– fogalmazott Filipovics, aki szerint Botka bizonyította, hogy tud három belső védővel felálló csapatban játszani, így olyan csapat érdeklődését szeretnék elfogadni, amelynek játékrendszerébe illik a teljesítménye.

Az Eb-n ugyancsak pályára lépett Kleinheisler Lászlóról kifejtette: a középpályás jövő héten megy vissza Görögországba a Panathinaikoszhoz, ott kezdi el a felkészülést. Kleinheisler januártól kölcsönben a horvát Hajduk Splitnél játszott, ám nem volt kivásárlási opció a kölcsönszerződésében. Filipovics Vladan jelezte: a görög klub vezetése kölcsönbe nem szeretné adni, az új tréner döntése lesz, hogy marad-e Kleinheisler, aki abban az esetben is külföldön akar maradni, ha távoznia kell a görög alakulattól.

Kapcsolódó
Még a nyáron csapatot válthat Sallai Roland, egy érdeklődőt is megnevezett a sajtó
Jövő nyáron lejár a szerződése, így a Freiburg még most kaphat érte pénzt.
Olvasói sztorik