Magyar foci

Tíz év után visszatér az NB II-be a Tatabánya

Opus Tigáz Tatabánya / Facebook
Opus Tigáz Tatabánya / Facebook

A Tatabánya és a Szentlőrinc jutott fel a labdarúgó NB II-be, miután a harmadosztályú rájátszás visszavágóján előbbi a Békéscsaba vendégeként, utóbbi pedig otthon, a Putnok ellen győzött vasárnap.

Békéscsabán a gól nélküli első félidőt követően egy tatabányai öngóllal a házigazdák kerültek előnybe a második félidő elején, a vendégek viszont négy perccel később egyenlítettek, majd a 82. percben egy gyors ellentámadás végén megszerezték a vezetést, ami – mint később kiderült – egyben feljutást is ért az első mérkőzés 2-2-es döntetlenje után. A Békéscsaba az utolsó perceket emberhátrányban játszotta le, és bár nagy nyomás alá helyezte a tatabányai kaput, egyenlítenie nem sikerült.

A Tatabánya tíz év szünet után játszhat a következő idényben újra a másodosztályban.

A Szentlőrincnek valamivel könnyebb dolga volt az 1-1-es első meccset követően, különösen azért, mert a putnoki kapust már a 13. percben kiállította a játékvezető. A vendéglátók ezután is türelmesen játszottak, a szünet előtt viszont a Putnok jutott óriási lehetőséghez, de a megítélt büntetőt a hazaiak kapusa kivédte. A Szentlőrinc aztán a második félidőben kihasználta az emberelőnyös helyzetet, előbb az 51. percben megszerezte a vezetést, majd a 87. percben büntetőből eldöntötte a meccset és a feljutás kérdését.

A rájátszásban négy érintett együttes közül csak egy nem lesz NB II-es nyártól, ha a magyar szövetség (MLSZ) a mezőny feltöltése mellett dönt, a bennmaradást a pályán kiharcoló Szombathelyi Haladásnak ugyanis nincs másodosztályú licence.

A feltöltési sorrendben az első az NB III legjobb fel nem jutott csapata, azaz a Békéscsaba.

Kapcsolódó
„Nem érzem a nyomást – még” – Szoboszlai üzeni, nem kell érte aggódni
Nem kell érte aggódni, üzente a szurkolóknak Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, miután le kellett cserélni az Izrael
Olvasói sztorik