Magyar foci

Jövőre magyar-orosz futballmérkőzést terveznek a Puskás Arénában

SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP
Az orosz szövetség elnöke, Alekszandr Djukov nyilatkozott a tervekről
SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP
Az orosz szövetség elnöke, Alekszandr Djukov nyilatkozott a tervekről
Az Orosz Labdarúgó Szövetség tárgyalásokat folytat a magyarokkal, hogy 2025-ben a két nemzet férfiválogatottja megmérkőzzön egymással. Erről az orosz szövetség elnöke, Alekszandr Djukov nyilatkozott a szentpétervári nemzetközi gazdasági fórumon a Tass hírügynökségnek.

„A mérkőzésekből szövetségek tárgyalnak, nem a minisztériumok” – mondta Djukov.

Így a magyarokkal is folynak a tárgyalások a férfiválogatottak esetleges mérkőzéséről. Idén nem valószínű, hogy lesz ilyen, mert nincs rá időpont. De jövőre lehetséges.

Áprilisban az orosz szövetség végrehajtó bizottságának tagjai jóváhagyták a válogatott szankciós időszak alatti tevékenységének koncepcióját. Eszerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség által megadott hivatalos időszakokban évente legfeljebb 10 mérkőzést rendeznének.

Az oroszok azt tervezik, hogy az ellenfeleket a FIFA-ranglista legjobb nyolcvan csapata közül válasszák ki, a magyar válogatott jelenleg a 26. helyen áll.

Amióta 2022 februárjában a FIFA és az UEFA az ukrajnai helyzet miatt ideiglenesen felfüggesztette az orosz klubok és válogatottak nemzetközi versenyeken való részvételét, a csapat Irán (1-1), Irak (2-0), Katar (1-1), Kamerun (1-0), Kenya (2-2), Kuba (8-0), Szerbia (4-0) és pénteken Fehéroroszország ellen (4-0) lépett pályára.

Szeptemberben a 23 év alattiak az egyiptomi olimpiai csapattal (1-1, 1-2) mérkőztek meg.

A Nemzeti Sport úgy tudja, ha összejönne egy magyar-orosz összecsapás, azt Magyarországon, alighanem a Puskás Arénában rendeznék.

Olvasói sztorik