Magyar foci

Legendás csatár az egyik jelölt a Fradi kispadjára

JACK GUEZ / AFP
JACK GUEZ / AFP

Izraeli sajtóhírek szerint a Maccabi Tel-Avivtól távozó Robbie Keane az egyik jelölt a Ferencváros kispadjára. Az ulloi129.hu értesülései szerint is képben van a 43 éves szakember.

A korábbi csatár játszott a többi közt a Leeds United, a Tottenham és a Liverpool csapataiban, valamint 146 mérkőzésen pályára lépett az ír válogatottban is, ezeken 68 gólt szerzett.

2018-ban kezdte meg edzői karrierjét, asszisztensként dolgozott, megfordult a többi közt a Leedsnél is a Premier League-ben. 2023 nyarán nevezték ki a Maccabinál, irányításával a meccsek 74 százalékát megnyerte a csapat, amely bajnok lett, a Konferencia Ligában pedig csoportgyőztesként jutott tovább – ám a későbbi győztes Olympiakosz elleni párharcot 4-1-es előnyből elveszítette. Keane saját kérésére távozik a Maccabi éléről.

A Ferencváros még Sztanyiszlav Csercseszov irányításával kezdte a szezont, akit a feröer Klaksvík elleni BL-selejtezős kiesés után menesztettek. Máté Csaba ugrott be, ám hiába remekelt vele a csapat, őt Dejan Stankovic váltotta. A szerb edzővel összejött a továbbjutás a Konferencia Ligában, illetve a bajnoki győzelem is, ám az elveszített kupadöntő után távozott és Oroszországba szerződött.

Olvasói sztorik