Élő Magyar foci

Oda a veretlen sorozat, kikapott Írországban a válogatott

Niall Carson / PA Images via Getty Images
Niall Carson / PA Images via Getty Images
A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-1-re kikapott Írországban. Marco Rossi csapata 14 veretlenül megvívott találkozót követően szenvedett ismét vereséget. Az írek első góljára még válaszolt Lang Ádám, de a 92. percben, egy magyar szöglet utáni kontrából a hazaiak eldöntötték a meccset. Az Eb-főpróba majd  Izrael ellen lesz Debrecenben.

Utolsó előtti felkészülési mérkőzését játszotta a németországi Európa-bajnokság előtt a magyar labdarúgó-válogatott. A szövetségi kapitány, Marco Rossi annyit már előre elárult, hogy Dárdai Márton kezd az Írország elleni, dublini összecsapáson, innentől kezdve pedig túl sok meglepetésre nem lehetett számítani az összeállításkor.

A magyar csapat a Gulácsi Péter – Lang Ádám, Willi Orbán, Dárdai Márton – Loic Nego, Schäfer András, Nagy Ádám, Kerkez Milos – Sallai Roland, Szoboszlai Dominik – Varga Barnabás tizeneggyel kezdett.

„Írország nagyon kemény ellenfél lesz, nehéz ellene játszani, ezt nemrégiben két topcsapat, a belgák és a svájciak ellen is megmutatta. Fizikailag nagyon erős, harcos csapattal találkozunk, amelynek játékosai az angol első- és másodosztályban szerepelnek. Nagy tempójú, intenzív meccsre van kilátás, és mivel az írek játékstílusa sokban hasonlít a skótokéhoz, hasznos meccs vár ránk, amely remek teszt az Eb előtt. Biztos vagyok benne, hogy lesznek nehéz pillanataink a mérkőzésen, fontos lesz, hogy miként tudjuk majd kezelni ezeket a pillanatokat” – mondta a hétfői sajtótájékoztatóján Rossi a mérkőzésről.

Mindezek után a mérkőzés hozta a klasszikus felkészülési hangulatot, nem pörögtek annyira a csapatok, magyar oldalon pedig érezhető volt, hogy senki sem akar Dublinban megsérülni. Többet próbálkozott a magyar válogatott, a labdát is többet birtokolta, csakhogy így is az írek kerültek előnybe: bealudt a védelmünk, Smallbone ívelése után Orbán nem ugrott fel, Idah pedig így üresen érkezett a kapunk elé és a hálóba fejelt.

Charles McQuillan/Getty Images

Mindez a 36. percen történt, a 40. percben már 1-1 volt az állás, Szoboszlai megpattanó lövését Orbán fejelte tovább, a hosszún érkező Lang pedig közelről a kapuba lőtt.

Ahogy Rossi ígérte, a második félidőt megkapta Dibusz Dénes, és beállt Botka is. Sokáig két Sallai-próbálkozást jegyezhettünk fel, majd cserélgetésbe kezdett mindkét szövetségi kapitány, ami miatt nem is nagyon alakulhatott ki folyamatos játék. Úgy tűnt, egy felejthető 1-1 lesz a vége, ám a 92. percben, egy magyar szöglet után Kleinheisler egy ír játékosba rúgta a labdát, amiből olyan kontrát indítottak a hazaiak, hogy ketten támadták Dibusz kapuját. Parrott végül nem passzolt, és ugyan Dibusz beleért a lövésébe, de a labda bepattogott a magyar kapuba.

Tizennégy veretlenül megvívott meccs után kapott ki ismét Magyarország.

Szoboszlai volt a meccs embere magyar oldalon.

Legközelebb szombaton, hazai pályán lép pályára a magyar válogatott, Debrecenben majd Izrael lesz az ellenfél, az lesz az utolsó felkészülési meccs az Eb előtt. Az Eb-n Svájc ellen kezd majd a magyar válogatott, a rivális kedden 4-0-ra legyőzte Észtországot.

Felkészülési mérkőzés

Írország-Magyarország 2-1 (1-1)
Dublin, Aviva Stadion, 29 424 néző, v.: Luis Godinho (portugál)

 

Írország: Kelleher – Coleman, Duffy (Scales, a szünetben), O’Shea – Doherty (O’Brien, a szünetben), Cullen (Knight, 79.), Smallbone, Brady (O’Dowda, 62.) – Azaz (Parrott, 62.), Idah (Obafemi, 71.), Szmodics

Magyarország: Gulácsi (Dibusz, a szünetben) – Lang (Balogh, 73.), Orbán, Dárdai – Nego (Botka, a szünetben), Schäfer (Styles, 71.), Nagy Á., Kerkez (Nagy Zs., 71.) – Sallai, Szoboszlai – Varga B. (Kleinheisler, 61.)

gólszerzők: Idah (36.), Parrott (92.), illetve Lang (40.)

sárga lap: Coleman (65.), Scales (78.), Szmodics (85.), illetve Szoboszlai (65.), Styles (90.)

Oda a veretlen sorozat, kikapott Írországban a válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-1-re kikapott Írországban. Marco Rossi csapata 14 veretlenül megvívott találkozót követően szenvedett ismét vereséget. Az írek első góljára még válaszolt Lang Ádám, de a 92. percben, egy magyar szöglet utáni kontrából a hazaiak eldöntötték a meccset. Az Eb-főpróba majd  Izrael ellen lesz Debrecenben.

A meccs legfontosabb statisztikái.

Ilyen nincs, a saját szögletünkből kaptunk gólt

Szögletet rúghattunk, aminek a vége az lett, hogy Kleinheisler belerúgta egy ír játékosba a labdát, amiből elindult egy kontra, ketten vezették Dibuszra a labdát, Parrott végül nem passzolt, a magyar kapus beleért a labdába, de védeni nem tudott.

Alighanem a sok csere miatt

De elég hektikus a játék a hajrában. Sok a rossz megoldás, Szoboszlai pedig túl van egy újabb vitán Colemannel.

Egy helyzet

Szoboszlai teker középre egy szabadrúgást jobbról, tisztázott a kapu torkából az ír védelem.

Megvannak a sárga lapok

Szoboszlai veszett össze Parott-tal és Colemannel, végül Szoboszlai és Coleman kapott sárga lapot.

Sallai megint

Ballal vette célba a kaput, ismét középre, a kapu oldalát célozta, Kelleher vetődve védett. Szöglet következett, most Schäfer lőtte be élesen a labdát a kapu elé, Kelleher védett ismét.

Sallai próbálkozott

Szoboszlai szöglete után a labda valahogy átcsúszott a védők lába alatt és megtalálta Sallait, aki a tizenhatos előteréből lőhetett, a labda azonban elakadt út közben. Nem kizárt, hogy egy ír kézen, Sallai reklamált is, de ezen a meccsen nincs VAR, a játékvezető pedig nem látott kezezést.

Nem estek egymásnak a csapatok a második félidőben

Magyar részről egy védők mögé belőtt labdával próbálkozott Szoboszlai, de hosszú volt Sallainak az indítása. Az írek a bal oldalon törtek volna előre, de Brady, miután kis híján hasra esett a labdában, rosszul passzolt.

Idah fejel megint a félidő legvégén

Most egy, a térfél közepéről középre ívelt szabadrúgásre érkezett jó ütemben, de célt tévesztett. Ez volt a félidő utolsó momentuma.

Megvan az egyenlítés!

Sokáig nm voltunk hátrányban. Szoboszlainak volt egy több mint merész lövési kísérlete távolról, ami felpattant egy védőn. A kapu előtt érkező Orbán csúsztatott bele, a hosszún érkező Lang pedig közelről a léc alá lőtt. 1-1!

Vezetnek az írek

Egyszer találták el a kapunkat, rögtön gól. Pedig nem sokkal korábban még egy könnyen szerzett labda után mi támadhattunk, de Varga nem tudta jól átvenni a passzt. Aztán egy lassan épített támadás végén Smallbone adhatott középre a jobb oldalról, Orbán nem ugrott fel, Idah így közelről a kapunkba fejelt.

Ez volt az első gól, amit idén kaptunk.

Ez szép támadás volt

Schäfer becsúszva szerzett labdát, így öt magyar támadó vezethette négy ír védőre a labdát, ami a legjobb helyen volt, Szoboszlainál. A csapatkapitány lopta a távolságot, egyértelmű volt, hogy Kerkezt fogja játékba hozni, így is történt, a felfutó védő egyből lőtt, Kelleher azonban védett. Négy lövésünkből kettő talált kaput.

Schäfer sajátos módon került helyzetbe

A labdáért csatázott, ütközött az egyik védővel, elesett, de akkora lendületben volt, hogy négykézláb csúszott a füvön, majd felpattant és lőtt, de mellé. Az írek kezezést, mi lökést reklamáltunk, a játékvezető nem ítélt semmit.

Nego, mi maradt ki...

Varga először még rosszul vette át a labdát, de aztán a védője elé tudott férkőzni, megjátszotta Negót, aki zavartalanul lőhetett, de fölé, mellé célzott. Ebben több volt.

Olvasói sztorik