Magyar foci

A Fradi megkérdezte a szurkolóit, mit szólnának ahhoz, ha a Gazprom lenne a csapat szponzora

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Ferencváros egy kérdőívet küldött ki a labdarúgócsapat bérleteseinek, amelyben a pályán nyújtott teljesítmény mellett a lehetséges főszponzorról is érdeklődnek. A 444.hu cikke szerint az egyik bemelegítő kérdés így hangzik:

Ön szerint, ha jogilag lehetséges egy szponzorral való megállapodás, akkor az FTC-nek tekintettel kell lennie a lehetséges partner politikai szempontok alapján történő megítélésére?

Erre olyan válaszokat lehet adni, hogy

  • Igen, mert nemcsak a pénz számít, hanem a klub megítélése is.
  • Nem, ha olyan magas a támogatás összege, hogy az nagyon lendít a klubon.
  • Nem, mert politikailag elfogultak azok, akik az FTC-t ezért támadják.
  • Nem tudom.

Ezt követően három nagy cégre is rákérdeznek, a Huawei-re, a Gazpromra és a Shellre.

Ön elítélné a klubot, ha például az orosz Gazprom olaj- és gázipari céggel kötne szponzori megállapodást?

Áprilisban a Blikk írt róla, hogy a Gazprom milliárdokkal turbózhatja fel a Ferencváros költségvetését. Az orosz cég korábban szerződésben állt az UEFA-val és a Bajnokok Ligája főszponzora is volt, ám az ukrajnai háború kitörése után az európai szövetség szakított a Gazprommal – amely viszont a szerb Crvena zvezdát továbbra is támogatja, így a cég neve ott szerepelt a BL-szezonban a belgrádi játékosok mezén. Az FTC egyelőre nem kommentálta a híreket, a külügyminisztérium viszont igen:

Minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, az annál jobb, és a Gazprom nem szerepel a szankciós listán.

Kapcsolódó
A Schalke és a Crvena zvezda után a Fradi is kipróbálhatja az „óvszer nélküli szexet” a Gazprommal
Első, de talán második ránézésre sem feltétlenül evidens, mi értelme futballcsapatot szponzorálnia a világ egyik legnagyobb, kizárólag kormányokkal és állami vállalatmonstrumokkal üzletelő energiaipari óriásának. Mivel azonban a Gazprom nem új szereplő a nemzetközi futballpiacon, bőségesen áll rendelkezésre tapasztalat ahhoz, hogy megpróbáljuk megtippelni, mi állhat a beharangozott együttműködés hátterében.
Olvasói sztorik