Magyar foci

Varga Barnabás idén is duplázott az NB I-es díjátadón

Kovács Tamás / MTI
Varga Barnabás idén is duplázott
Kovács Tamás / MTI
Varga Barnabás idén is duplázott
Egymás után másodszor Varga Barnabás, a Ferencváros magyar válogatott csatára és az élvonalbeli bajnokság gólkirálya lett a szezon legjobb játékosa a RangAdó díjátadón, amelyen a labdarúgó NB I vasárnap zárult idényének legjobbjait részesítették elismerésben.

Varga mellett díjazták a legjobb vezetőedzőt is, aki a Paksi FC-t kupagyőzelemre és bajnoki ezüstéremre vezető Bognár György lett, a tréner Marco Rossi szövetségi kapitánytól vette át az elismerést.

A szezon felfedezettje Vajda Botond, a Debreceni VSC játékosa, a legjobb játékvezető pedig Bognár Tamás lett. Előbbi Dzsudzsák Balázs magyar válogatottsági rekordertől, egyben a debreceniek csapatkapitányától vette át a díjat.

A bajnokság legsportszerűbb csapatának járó elismerést az MTK Budapest kapta. A legszebb gólt Jurek Gábor, a Diósgyőr játékosa szerezte márciusban a Paks ellen.

Az évad felfedezettjéről, legjobb edzőjéről és játékosáról mind a 12 élvonalbeli együttes csapatkapitánya, vezetőedzője, illetve legidősebb és legfiatalabb játékosa szavazott. A legszebb gólról közönségszavazás döntött az m4sport.hu portálon.

A díjazottak

a legjobb játékos: Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)
az NB I felfedezettje: Vajda Botond (Debreceni VSC)
a legjobb edző: Bognár György (Paksi FC)
gólkirály: Varga Barnabás (Ferencvárosi TC, 20 gól)
a legszebb gól: Jurek Gábor (Diósgyőri VTK, a Paksi FC ellen)
a legjobb játékvezető: Bognár Tamás
a legsportszerűbb csapat: MTK Budapest

Olvasói sztorik