Magyar foci

„Az időpontokra a közvetítő tévé tesz javaslatot” – reagált az MLSZ a dühös Fradi-szurkolóknak

Hétfő délelőtt a Ferencváros labdarúgócsapatának egyik szurkolói csoportja, a Green Monsters – a Magyar Labdarúgó Szövetséget kritizálva – a közösségi oldalán azt közölte, hogy felháborítónak tartja, amiért még mindig nem lehetett tudni, hogy szombaton hány órakor kerül sor a Fradi-Újpest derbire. Nos, a meccsre vasárnap este kerül sor, az MLSZ pedig közleményben reagálva azt írta, az időpontra a közvetítő tévé tesz javaslatot, az esti kezdést pedig a zöld-fehér klub kezdeményezte.

„Számos helyen alaptalanul kritizálják a Versenybizottság azon döntését, mely alapján az OTP Bank Liga 33. fordulójában a Ferencvárosi TC–Újpest FC mérkőzést vasárnap 20.15-ös kezdéssel rendezik meg a Groupama Arénában. Amint az ismert, az időpontokra a közvetítő tévé tesz javaslatot. Az M4 Sport az OTP Bank Liga és a hazai futball kiemelkedő partnere, mely a tévés díjak megfizetésével jelentősen hozzájárul a klubok finanszírozásához.

A kiemelt mérkőzések esetében, mint a Fradi-Újpest derbi, az MTVA a klubokkal egyeztetve határozza meg a mérkőzések kezdési időpontjait. A vasárnapi találkozó esetében a Ferencváros az éremátadáshoz és a bajnoki cím ünnepléséhez olyan látványelemekkel is készül, amelyek miatt a klub esti kezdési időpontot kezdeményezett.

Az MLSZ elfogadta és támogatja, hogy a Ferencváros a bajnoki címhez méltó körítéssel rendezze meg az OTP Bank Liga 2023/2024-es idényének utolsó, Újpest FC elleni mérkőzését. Ez a kezdési időpont a nemzetközi gyakorlatban is bevett, hiszen akár a Seria A-ban, akár a spanyol La Ligában, akár a francia élvonalbeli bajnokságban egyaránt gyakori, hogy a legnagyobb érdeklődésre számot tartó mérkőzéseket vasárnap este játsszák.”

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik