Magyar foci

Kabaréba illő mozdulat, bomba- és öngól színesítette a Mezőkövesd-ZTE meccset

M4 Sport
M4 Sport

A már biztos kieső Mezőkövesd hazai pályán 2-1-re kikapott a Zalaegerszegtől az NB 31. fordulójának szombati játéknapján; ezzel eldőlt, hogy a borsodiak végeznek az utolsó helyen az élvonalban.

Mindkét csapat rengeteg hibával futballozott az első félidőben, egy-egy ilyen momentum után alakulhattak ki nagyobb lehetőségek, ám míg a ZTE Mance révén elhibázta a maga ziccerét, addig a vendéglátó Mezőkövesd Szalai révén értékesítette a Croizet csúnya labdavesztéséből végigvitt támadását nem sokkal a szünet előtt.

A 21 éves Szalai sorozatban a harmadik bajnokiján talált be.

A fordulást követően a vendégek megnyomták az első negyedórát, Bedi egy hatalmas góllal egyenlített, de ezt követően mintha mindkét gárda megelégedett volna a döntetlennel, volt, hogy szinte állóháborút láthatott a közönség.

A 79. percben Bedi újabb nagy lövést eresztett meg, ezúttal azonban a kapufa megmentette a hazaiakat. A 87. percben már nem volt szerencséje a Mezőkövesdnek, a csereként pályára lépett csatár, Drazic ugyanis egy rövid sarokra érkező szögletet a saját kapujába csúsztatott, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

A Mezőkövesd sorozatban kilencedk hazai bajnokiját vesztette el, míg a ZTE vendégként március közepe óta nem talált legyőzőre.

NB I, 31. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszeg 1-2 (1-0)
Mezőkövesd
v.: Pillók
Mezőkövesd: Kovácsik – Kállai (Kojnok, 79.) Szivacski, Beriasvili, Vajda – Nagy G., Cseri (Molnár G., 58.), Szolgai – Bőle (Karnyickij, 72.), Szalai J. (Pillár, 80.), Kócs-Washburn (Drazic, 58.).
ZTE: Dombó – Szendrei, Szafronov, Evangelu, Medgyes (Kovács B., 91.) – Sankovic, Bedi – Croizet (Németh D., 61.), Sajbán, Kiss B. (Mim, 62.) – Mance (Gruber, 91.).
gól: Szalai J. (44.), illetve Bedi (60.), Drazic (87., öngól)
sárga lap: Cseri (57.), Kállai (60.), Kojnok (90.), illetve Evangelu (87.)

Olvasói sztorik