Magyar foci

Kádár ismét kiállíttatta magát, elgázolta a Fehérvár az MTK-t

Vasvári Tamás / MTI
Rácz Gergőnek négyszer kellett maga mögé nyúlnia
Vasvári Tamás / MTI
Rácz Gergőnek négyszer kellett maga mögé nyúlnia
A Fehérvár hazai pályán 4-0-s győzelmet aratott a több mint nyolcvan percen át emberhátrányban játszó MTK Budapest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának péntek esti nyitányán.

A mérkőzés negatív hőse Kádár Tamás volt, aki ősszel 19 percet töltött a pályán, ezúttal tíz perc is elég volt ahhoz, hogy piros lapot kapjon, miután elütötte az egyedül kilépni készülő Mamadou Karamokót.

Az emberelőnyben futballozó Fehérvárnak alig negyedórára volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. Nem sokkal később újabb hazai találatoknak örülhetett a héten vállsérülést szenvedő válogatott hátvédet, Fiola Attilát is éltető hazai publikum, ezekkel pedig gyakorlatilag el is döntötte a meccset a Fehérvár. Szünetig a vendégeknek mindössze egyetlen veszélyes lövésük volt.

Fordulást követően alábbhagyott az addig sem túl magas iram. Az MTK szórványos támadásokkal próbálkozott, a Fehérvár kényelmesen adogatva kereste a jobbnál jobb helyzeteket, de egyik alakulat sem járt sikerrel. Aztán a hajrához közeledve Pető Milán megszerezte élete első NB I-es gólját, majd Karamoko hagyott ki egy kezezésért megítélt büntetőt.

NB I, 31. forduló

Fehérvár FC – MTK Budapest 4-0 (3-0)
Sóstói Stadion, 3104 néző
v.: Erdős
Fehérvár: Tóth B. – Bese, Spandler, Serafimov (Simut, 59.), Gergényi, Schön – Csongvai (Berki, 73.), Sigér – Christensen (Stefanelli, 73.), Karamoko (Gradisar, 85.), Katona M. (Pető, 73.)
MTK: Rácz G. – Hej (Kovács M., a szünetben), Varju, Kádár, Nagy Zs., Antonov (Kovács P., 74.) – Kocsis G., Horváth A. (Végh B., 88.), Kata, Bognár I. (Stieber, 65.) – Németh K. (Jurina, 65.)
gól: Katona M. (23.), Christensen (32.), Csongvai (40.), Pető (78.)
piros lap: Kádár (10.)

Olvasói sztorik