Magyar foci

Nyolc év után kiesett az NB I-ből a Mezőkövesd

Bús Csaba / MTI
Bús Csaba / MTI

2-1-re kikapott Kecskeméten, és ezzel kiesett az NB I-ből a Mezőkövesd.

A fordulót az utolsó helyről kezdő Kövesdnek nyernie kellett, hogy életben tartsa nem túl vérmes bennmaradási reményeit, és a 32. percben meg is szerezte a vezetést, Bőle szabadrúgása után Szalai József fejelt a kapuba, aki épp Kecskeméten nevelkedett. Szalai az első gólját jegyezte az NB I-ben.

A 19 éves kecskeméti Helmich pedig a másodikat, amikor a Lukácstól visszakapott labdát jobb belsővel fellőtte a bal felsőbe, és ezzel egyenlített még a szünet előtt.

A második felvonás elején már a Kecskemét állt jobban – legalábbis két percig, aztán a VAR elvette Vágó gólját, mivel a felvétel alapján az derült ki, hogy Belényesi fejese a hazai csapatkapitány karjáról került a hálóba.

A 65. percben viszont már nem úszta meg a Kövesd, egy balról belőtt labdát a grúz Beriasvili becsúszva küldött a saját kapujába.

A Mezőkövesd először a 2013-2014-es idényben szerepelt az élvonalban, de akkor egyből ki is esett. 2016-ban aztán Pintér Attila irányításával jutott vissza a csapat, amely azóta folyamatosan az NB I-ben szerepelt. Legjobb eredménye a 2020-as negyedik helyezés volt.

NB I, 29. forduló:

Kecskeméti TE – Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-1)
Kecskemét, 2083 néző
v.: Zierkelbach
Kecskemét: Varga B. – Szabó A. (Májer, 64.), Belényesi, Katona – Szűcs, Vágó, Helmich (Nikitscher, 59.), Leoni (Zeke, 46.) – Banó-Szabó (Meszhi, 90.), Lukács (Horváth K., 60.), Pálinkás.
Mezőkövesd: Kovácsik – Kállai (Ugrai, 73.), Beriasvili, Szivacski, Kojnok – Szolgai, Cseri (Nagy G., 64.), Cseke – Kócs-Washburn (Vajda, 73.), Szalai J. (Molnár G., 73.), Bőle (Drazic, 64.).
gól: Helmich (40.), Beriasvili (64., öngól), illetve Szalai J. (32.)
sárga lap: Katona (24.), illetve Vajda (87.)

Olvasói sztorik