Magyar foci

Betalált a Fradi elátkozott csatára, karnyújtásnyira a bajnoki cím

Ferenvárosi Torna Club / Facebook
Ferenvárosi Torna Club / Facebook

Bár ledolgozta kétgólos hátrányát a Zalaegerszeg, a Ferencváros végül 3-2-re nyerni tudott, és öt fordulóval a vége előtt 14 ponttal vezeti a bajnokságot.

A meccset kihagyta Dejan Stankovic, aki szombaton fia kórházi szobájából üzent. A szerb vezetőedzőt meccs előtti nyilatkozatában a ZTE-t irányító Márton Gábor is támogatásáról biztosította, majd a Fradi-tábor is jelezte, Stankovic mellett állnak.

A vezetőedző távollétében Leandro dirigált az oldalvonal mellett, a Ferencváros pedig az első félidőben nagyot lépett a bajnoki cím felé: Cristian Ramírez kiosztott két gólpasszt, előbb Adama Traoré, majd Kenan Kodro volt eredményes. Kodrót a télen igazolta le a Fehérvártól az FTC, de mostanáig kellett arra várni, hogy megszerezze az első gólját.

Úgy tűnt, hogy mégsem tud nyerni az FTC, mivel Antonio Mance a 73., majd 88. percben is eredményes volt – utóbbi után videobíróztak egy darabig, de Erdős József érvényben hagyta a találatot –, azaz kiegyenlített a hazai csapat. A horvát játékos az elmúlt három fordulóban öt gólt és két gólpasszt jegyzett.

A Sofascore-nál Mance volt a meccs embere.

A Ferencváros azonban még be tudta vinni a győztes találatot, Varga fejese még a lécen csattant, de a kipattanót Ben Romdhane a kapuba lőtte. A Fradi előnye így öt fordulóval a vége előtt 14 pont, a következő fordulóban akár már bajnok is lehet a csapat.

Egyre reménytelenebb helyzetben a Mezőkövesd

A Mezőkövesd 4-0-ra kikapott otthon a dobogóért küzdő Puskás Akadémiától. Az utolsó helyezett hazai csapatnak ezzel továbbra is 14 pont a hátránya a már bennmaradást érő tizedik helyen álló Újpesttel szemben.

Jakov Puljic volt a meccs embere.

NB I, 28. forduló

Zalaegerszegi TE FC-Ferencvárosi TC 2-3 (0-2)
Zalaegerszeg, v.: Erdős

Zalaegerszegi TE FC: Dombó – Szendrei, Evangelu, Szafronov, Medgyes – Croizet (Vogyicska, 59.), Bedi (Kiss, 59.), Sankovic, Mim (Ubochioma, 66.) – Mance, Sajbán (Németh D., 66.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Ramírez, Abena, Makreckis, Borka – Maiga – Traore (Lisztes, 55.), Zachariassen (Pászka, 86.), Abu Fani (Ben Romdhane, 55.), Katona B. (Szevikjan, 75.) – Kodro (Varga B., 75.)

gólszerzők: Mance (73., 88.), illetve Traore (14.), Kodro (25.), Ben Romdhane (97.)

sárga lap: Németh D. (94.), illetve Varga B. (92.), Ben Romdhane (98.)

 

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 0-4 (0-3)
Mezőkövesd, Városi Stadion, v.: Káprály

Mezőkövesd: Kovácsik – Kállai, Pillár, Beriasvili (Lukic, 76.), Szivacski – Da. Babunski (Cseri, a szünetben), Brtan, Szolgai – Vajda (Kócs-Washburn, a szünetben), Drazic (Szalai, a szünetben), Molnár (Cseke, a szünetben)

Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Brandon (Markgráf, 66.) – Plsek (Komáromi, 66.), Corbu (Soisalo, 74.), Szolnoki – Levi (Nissilä, 37.), Puljic (Colley, 66.), Nagy Zs.

gólszerzők: Levi (28.), Puljic (41., 61.), Brandon (45.+3.)

Kapcsolódó
Elfelejtett nyerni a DVTK
1-1-et játszottak a diósgyőriek az MTK vendégeként.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik