Magyar foci

Fél perc után vezetett a Fradi, bombagól hozta meg a DVTK elleni győzelmet

M4 Sport
M4 Sport

A Ferencváros hazai pályán 2-1-re legyőzte a Diósgyőrt az NB I 21. fordulójából elhalasztott és most pótolt mérkőzésen, így pedig már 11 pontosra növelte előnyét a Pakssal szemben hat meccsel a szezon vége előtt.

Ha ezt a meccset megnyerjük, nagyon nagy lépést teszünk a célunk elérése felé, hogy eldöntsük a bajnoki címet. Nagy klubként nem is lehet más a célunk

– nyilatkozta a mérkőzés előtt Dejan Stankovic, az FTC vezetőedzője.

Csapata ennek megfelelően korán vezetést szerzett, igaz, ehhez kellett egy nagy védelmi hiba a vendégcsapat részéről, Bokros tette haza rosszul a labdát, amire Varga Barnabás csapott le és a kapus alatt a hálóba lőtt. Mindössze 34 másodpercre volt szüksége a Ferencvárosnak, hogy előnybe kerüljön.

A második gólra sem kellett sokat várni, Szevikjan a bal szélről indulva tolta befelé a labdát a 21. percben, a diósgyőri védelem nem támadta, az örmény játékos így a tizenhatos sarkától, ballal kilőtte a hosszú felső sarkot – óriási gól volt.

Megnyugtató előnyből kezdte a második félidőt a Fradi, aztán hirtelen szoros lett a meccs. Cissé ugyanis nem tudott felszabadítani az 56. percbe, Pozeg Vancas pedig élt a kínálkozó lehetőséggel és közelről szépített. Nem sokkal később egy megpattanó lövésnél vetődött hiába Dibusz, a keresztléc azonban kisegítette a válogatott kapust, mindenesetre centikre volt az egyenlítéstől a Diósgyőr, ami a meccs addigi alakulását nézve komoly fordulat lett volna.

Danilovic ezután két bravúrral tartotta meccsben a Diósgyőrt, előbb Szevikjan közeli próbálkozását hárította, majd egy szöglet után vetődött rá jó ütemben a labdára egy kapu előtti tömegjelenetnél. A meccs vége is már inkább hazai lehetőségeket hozott, majd Jureknek volt egy távoli, méterekkel a kapu mellé szálló lövése a 94. percben.

Marquinhos volt a meccs embere a Sofascore-nál.

A Ferencváros a legutóbbi tizenegy bajnokiján a tizedik győzelmét aratta és még egy döntetlent játszott ebben az időszakban. Ez idő alatt 15 ponttal szerzett többet a Paksnál Stankovic csapata.

NB I, 21. forduló

Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)
Groupama Aréna, 9473 néző, v.: Berke

 

Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka, Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 64.) – Maiga, Loncar (Ben Romdhane, 64.) – Szevikjan (Zachariassen, 73.), Abu Fani, Marquinhos (Makreckis, 83.) – Varga B. (Kodro, 64.)

Diósgyőri VTK: Danilovic – Bényei (Klimovics, a szünetben), Szatmári, Csorbadzsijszkij, Bokros, Stephen – Holdampf, Vallejo, Pozeg Vancas (Pernambuco, 73.) – Edomwonyi (Szabó L., 73.), Acolatse (Jurek, 81.)

gólszerzők: Varga B. (1.), Szevikjan (21.), illetve Pozeg Vancas (56.)

sárga lap: Abu Fani (19.), Botka (63.), Abena (73.), illetve Bényei (28.), Szatmári (35.), Pozeg Vancas (73.), Csorbadzsijszkij (94.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik